Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Villere: Jaunajam NMPD vadītājam vairāk jāriņķo un jāstrādā ar politiskajiem spēkiem

© Vladislavs Proškins / f64

Jaunajam Neatliekamas medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājam, iespējams, vajadzētu vairāk strādāt ar politiskajiem spēkiem, sacīja bijusī dienesta direktore Sarmīte Villere.

"Iespējams, jaunajam NMPD vadītājam vajadzētu būt tādam, kurš vairāk riņķo un kaut kā mēģina strādāt ar politiskajiem spēkiem. Es gan uzskatu, ka profesionālim kādā nozarē nebūtu jānodarbojas ar politiku, jo politiķiem jāredz, ka profesionālis dara labus darbus," viņa sacīja.

Villere uzskata, ka politiķi nesaredzēja viņas vadīšanas periodā veiktos labos darbus. "NMPD ir institūcija, kur rezultāts nav liels, bet ir ātrs. Medicīnā patlaban nav lielu labo ziņu, bet dienestā tādu bija pietiekami daudz, tostarp sadarbībā ar Amerikas civilo programmu uzbūvējām divas automazgātavas - vienu Grebenščikova un vienu Duntes ielā," sacīja Villere.

Bijusī dienesta vadītāja arī domā, ka nākamajam NMPD vadītājam nevajadzētu mainīt darba tempu, bet tādā pašā iet uz priekšu. "Varbūt, ka viņam vajadzētu būt ar elastīgāku mugurkaulu nekā man, jo es muguru spēju liekt tikai līdz zināmam leņķim, bet ne kapeiku tālāk. Jaunajam vadītājam jābūt gana stipram un droši vien diplomātiskākam, nekā biju es," piebilda Villere.

Jau ziņots, ka pēdējo dienu amatā Villere aizvadīja 25.augustā. Viņa aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka izlēmusi pamest dienesta direktores amatu, jo progress NMPD neesot noticis nepietiekami strauji.

Veselības ministrija (VM) informēja, ka patlaban notiek pārrunas ar iespējamajiem NMPD direktora amata kandidātiem valsts pārvaldes iekšienē, ja sarunas nedos rezultātu, tiks sludināts atklāts amata konkurss.

Villere NMPD direktores amatā strādāja no pagājušā gada 5.februāra. Pirms direktores amata ieņemšanas viņa bija NMPD direktora pienākumu izpildītāja un Katastrofu medicīnas centra vadītāja.