Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Atklāj operatoru jeb atvērto datu centru

© Publicitātes foto

Datu centru pakalpojumu jomā Lattelecom darbojas jau vairāk nekā 15 gadu. Turpinot šā pakalpojuma attīstību, lai nodrošinātu Lattelecom pakalpojumu pieejamību un servisa kvalitāti vēl plašākam klientu lokam, septembra vidū atklāts pirmais operatoru jeb atvērtais datu centrs, kurā gan vietējie, gan ārvalstu mobilo un telekomunikāciju sakaru operatori, kā arī interneta pakalpojumu sniedzēji var izvietot savu infrastruktūru un veidot savienojumus ar citiem operatoriem.

Pateicoties pieredzei, kompetencēm un plašajam ekspertu lokam, datu centru klientu vidū šobrīd ir ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu klienti, tostarp Ukrainas un Krievijas uzņēmumi, kas novērtē Lattelecom pakalpojumu uzticamību, servisa kvalitāti un individuālo pieeju klientu vajadzībām. Šobrīd Lattelecom grupai pieder jau pieci datu centri, no kuriem datu centrs Dattum ir Ziemeļeiropā pirmais un drošākais TIERIII un PCI DSS sertificētais datu centrs.

Operatoru datu centrs veidots pēc augstākajiem drošības standartiem, kas paredz sistēmu nepārtrauktu darbību, pieejamību un uzraudzību 24 stundas diennaktī 365 dienas gadā. Lai nodrošinātu augstos standartus, elektroapgādi datu centrā nodrošina divi neatkarīgi elektrības kabeļi, nepārtrauktas barošanas bloki (UPS) un dīzeļa ģenerators, kas darbojas automātiskā režīmā. Savukārt telekomunikāciju pakalpojumu nodrošināšanai ir iespēja izmantot Lattelecom maģistrālā tīkla pakalpojumus, kuri tiek nodrošināti, izmantojot divus neatkarīgus maģistrālās optikas kabeļus. Vienlaikus operatoru datu centrā iespējams pirkt arī citu telekomunikāciju operatoru pakalpojumus, kā arī citiem operatoriem ieguldīt savus optiskos kabeļus un veidot savu infrastruktūru.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2017/09/21/atklaj-operatoru-jeb-atverto-datu-centru