Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Zināms, kāds laiks būs brīvdienās un nākamajā nedēļā

© F64

Brīvdienās iezīmēsies nepastāvīgi laika apstākļi. Tos noteiks ciklons ar centru virs Skandināvijas, kā ietekmē Latvijā sestdien ieplūdīs ļoti siltas gaisa masas. Gaisa temperatūra dienvidu rajonos paaugstināsies līdz +28...+29°, informē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Tomēr no rietumiem Latviju šķērsos atmosfēras fronte ar nokrišņu zonu, līdz ar to teritorijas lielākajā daļā līs mērens lietus. Zonas priekšgalā gaidāmas arī pērkona lietusgāzes ar brāzmainu vēju. Rīgai šī zona pietuvosies pēcpusdienā. Līdz tam gaiss galvaspilsētā iesils līdz +28°.

Nakts uz svētdienu būs lietaina, bet samērā silta, jo termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +14...+17° atzīmēm, tomēr svētdiena būs vēsāka un gaiss neiesils vairāk par +20° (arī Rīgā prognozes uzrāda šādu temperatūra) . Dienas gaitā aiz frontes būs vērojams neliels īslaicīgs lietusno gubu-lietus mākoņiem.

Nākamā nedēļa arī būs nepastāvīga laika apstākļu ziņā sakarā ar ciklonu aktivitāti Baltijas jūras reģionā. Nedēļas sākumu iezīmēs vēl nokrišņu zonas, bet nedēļas vidū pastiprināsies augsta spiediena atzars - nokrišņi mitēsies. Dienas pavadīs mērens siltums, bet naktīs termometra stabiņš zem skaidrām debesīm var noslīdēt zem +10 grādu atzīmes.