Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Enerģijas jaunuzņēmumi aicināti piedalīties lielākajās nozares sacensībās Eiropā

Foto no pagājušā gada sacensībām © Publicitātes foto

Jau trešo gadu pēc kārtas InnoEnergy organizē lielākās enerģijas nozares jaunuzņēmumu sacensības Eiropā – PowerUp!, kas apvieno dalībniekus no Centrāleiropas, Austrumeiropas, Baltijas un Vidusjūras valstīm. Projektu pieteikumus konkursam var iesniegt līdz šī gada 11. septembrim.

Sacensības sniedz lielisku iespēju Eiropas inovātoriem īstenot savus projektus, kļūt redzamiem starptautiskajā tirgū, kā arī piekļūt riska kapitāla investīcijām 150 000 eiro apmērā. Šī gada dalībnieki sacentīsies par naudas balvām un prestižo InnoEnergy Highway akselatoru, kas pārvērš idejas un projektus realitātē. Šī iniciatīva jaunajiem uzņēmējiem sniedz piekļuvi zināšanām un atbalsta tos tādos nozīmīgos posmos kā produkta attīstība un aizsardzība, tirgus pieeja, komandas veidošana un riska kapitāla finansējuma piesaiste. Tāpat dalība akselatorā sniedz pastāvīgu pieeju 150 lielākajiem nozares partneriem, atvieglojot un paātrinot piekļuvi starptautiskajam tirgum.

“Ar šīs iniciatīvas palīdzību vēlamies veicināt un atbalstīt inovāciju enerģijas sektorā. Mūsu mērķis ir būt blakus jaunajam inovātoram visos projekta attīstības posmos, sākot jau no idejas izstrādes līdz pat gala rezultāta nodošanai patērētājiem. Pateicoties mūsu sadarbības partneru tīklam, mēs varam palīdzēt atrast īstos cilvēkus projekta veiksmīgai realizācijai, savedot kopā absolventus un darba devējus, izgudrotājus un nozares speciālistus, kā arī pētniekus un uzņēmējus,” norāda InnoEnergy pārstāvis Latvijā Viesturs Zeps.

PowerUp! sacensības jau trešo gadu aicina iesniegt idejas, kas pateicoties šai platformai beidzot var tikt pamanītas un realizētas. Tas ir nozīmīgs ieguldījums inovāciju attīstībā ilgtspējīgās enerģijas sektorā Baltijā. Uzvarējušie projekti un citas prezentētās idejas sniegs ievērojamu ieguldījumu Eiropas dabas aizsardzībā, bet pateicoties veiksmīgam komercializācijas plānam sadarbībā ar InnoEnergy tās spēs atstāt globālu ietekmi,” saka InnoEnergy pārstāvis un ExpansionCapital valdes loceklis Zigmārs Reklaitis.

Konkursa dalībniekiem PowerUp! rada neskaitāmas iespējas un paver daudzas durvis. Šo faktu apstiprina arī pagājušā gada uzvarētāji: jaunuzņēmums no Igaunijas “PolarSol”, jaunuzņēmums no Grieķijas “PleioneEnergy ”, “GreenerGizer” no Ungārijas un “Bin-E “no Polijas.

Lai atlasītu spēcīgākās komandas, konkurss tiek organizēts vairākās kārtās. Latvijas konkursa uzvarētāji tālāk cīnīsies ar citiem reģiona finālistiem Varšavā, bet reģionālo finālu uzvarētāji savā starpā sacentīsies konkursa finālā Budapeštā. Konkursa ietvaros tiks organizēti arī intensīvi semināri, kuru laikā komandām būs iespēja detalizēti strādāt ar savu projektu un prezentēt to ekspertiem un inovātoriem. Šādas tikšanās ir vienreizēja iespēja izveidot ne vien biznesa kontaktus, bet arī pievērst mediju uzmanību, reģionāli sniedzot ieguldījumu Eiropas ilgtspējīgās enerģijas tirgus pozīcijas veidošanā.

Trīs gadu laikā sacensības ir dinamiski augušas. Katru gadu konkursam pievienojas jaunas dalībvalstis. Šogad InnoEnergy PowerUp! 2017 sacensībās aicina piedalīties jaunuzņēmumus un uzņēmējus no 23 Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm, tostarp Latvijas. Lai pieteiktos dalībai sacensībās, ir jāiesniedz savs ilgtspējīgās enerģijas projekts, jāizveido komanda un prototips un jāaizpilda anketa konkursa mājas lapā powerup.innoenergy.com.

Idejas konkursam var iesniegt no 2017. gada 19. jūnija līdz 2017. gada 11. septembrim. Lai piedalītos sacensībās, lūgums aizpildīt anketu: www.powerup.innoenergy.com