Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Lietuvietim nepatīkami izvērtusies Jāņu svinēšana Rīgas centrā

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Kā ierasts, tad Līgo un Jāņu svinībās Latvijā piedalās ne vien mūsu valsts iedzīvotāji, bet arī viesi no citām zemēm. Šoreiz ne pārāk pozitīvas atmiņas par svētku laikā piedzīvoto Rīgā noteikti būs Lietuvas TV žurnālistam un raidījumu vadītājam Edvardam Žičkum.

Portāls "kasjauns.lv" informē, ka kaimiņvalsts žurnālists sociālajā tīklā facebook ievietojis ierakstu, kurā pastāsta par Jāņu nakts notikumiem, ko viņam un viņa draugiem nācies piedzīvot pašā Rīgas centrā.

Kā lasāms publicētajā ierakstā, tad ārzemju viesis sākotnēji domājis, vai vispār nepieciešams publicēt to, kas svētku laikā piedzīvots. Vispirms viņš ierakstā uzteicis latviešu Jāņu svinēšanas tradīcijas.

Tālāk savā publikācijā viņš aprakstījis nepatīkamākos nakts notikumus. Viņam Rīgas centrā uzbrukuši divi krievvalodīgi vīrieši. Rezultātā Edvardam pārsista lūpa, nošķelts zobs un nedaudz traumēts žoklis.

Pēc piedzīvotā žurnālistu nepatīkami pārsteigusi arī apkārtējo vienaldzība. Tā kā incidents noticis pilsētas centrā, viņš bijis pārsteigts, ka bijuši pat cilvēki, kuri izlikušies, ka viņu neredz, nav pat mēģinājuši palīdzēt.

AVOTS: Portāls "kasjauns.lv"