Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

''Kurbads" iegūst tiesības rīkot Kontinentālā kausa posmu Rīgā

© sportacentrs.com

Sestdien Bratislavā notika Kontinentālā kausa sēde, kurā tika lemts par turnīra formātu, datumiem un vienībām, kas piedalīsies sacensībās. Cīņā ar vēl divām komandām Latvijas čempionvienība "Kurbads" izcīnījusi tiesības rīkot vienu no turnīra posmiem savā ledus hallē.

Kontinentālā kausa izspēle sāksies ar pirmo posmu, kas norisināsies no 29. septembra līdz 1. oktobrim un kurā piedalīsies četras komandas - Sofijas "Irbis Skate", Belgradas "Crvena Zvezda", Stambulas "Zeytinburnu" un Reikjavikas "Esja". Šī ir A grupa un uzvarētājs iekļūs vienā no otrā posmā grupām - C grupā kopā ar MOL līgas čempionvienību Miškolcas "DVTK Jegesmedvek", MOL līgas ceturtdaļfinālisti Brasovas "Corona" un Spānijas čempionvienību " C.H.H. Necso Txuri Urdin".

"Kurbads" savas gaitas turnīrā sāks no otrā posma - B grupā un par vienīgo ceļazīmi uz trešo raundu cīnīsies ar Igaunijas otro labāko komandu - Narvas PSK, Ukrainas čempioni - Družkovkas "Donbass" un Polijas vicečempioni GKS no Tihi. Otrā posma spēles notiks Kurbada ledus hallē no 20. līdz 22. oktobrim.

Šīs grupas uzvarētājkomanda iekļūs trešajā posmā - D grupā, kur viņu jau gaidīs Šefildas "Steelers" ar Ervīnu Muštukovu vārtos, Hersholmas "Rungsted Seier Capital" no Dānijas un Minskas "Junost", savukārt C grupas labākā komanda iekļūs E grupā kopā ar Grenobles "Bruleurs de Loups", Astanas "Nomad" un Kolalbo "Ritten Sport". D un E grupu labākās komandas iekļūs finālā, bet vēl divas fināla vienības tiks nosauktas vēlāk.

Kontinentālā kausa čempione savā īpašumā iegūs ne tikai kausu, bet arī tiesības piedalīties hokeja Čempionu līgā.
Pēdējo reizi kāds no Kontinentālā kausa posmiem norisinājās Latvijā 2009. gadā, kad Liepājā vietējais "Metalurgs" cīnījās ar "Cracovia", Zalcburgas "Red Bull" un Kijevas "Sokil".

Kontinentālā kausa izspēles kārtība

Grupa 1. komanda 2. komanda 3. komanda 4. komanda datums
A Irbis Skate Crvena Zvezda Zeytinburnu Esja 29. sept. - 1. okt.
B Kurbads PSK Donbass GKS 20.-22. okt.
C DVTK Jegesmedvek Corona C.H.H. Necso Txuri Urdin A grupas uzvarētājs 20.-22. okt.
D Steelers Rungsted Seier Capital Junost B grupas uzvarētājs 17.-19. nov.
E Bruleurs de Loups Nomad Ritten Sport C grupas uzvarētājs 17.-19. nov.
Fināls D grupas uzvarētājs E grupas uzvarētājs uzaicināta komanda uzaicināta komanda 12.-14. janv.