Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Laika vērotājs prognozē, kādi laikapstākļi gaidāmi jūnijā

© Karolis Kavolėlis / F64 Photo Agency

Ar saviem novērojumiem par to, kāds laiks gaidāms šī gada jūnijā, dalījies laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs.

Atbilstoši pagājušā gada decembra, februāra un aprīļa nozīmīgajām dienām pirmais vasaras mēnesis rādās būt mēreni silts un nokrišņu ziņā vidējs. Pagājušajos Jurģos (23. aprīlis) valdošie bija rietumu, ziemeļrietumu vēji, kas atnesa gan īslaicīgus nokrišņus, gan saulainu un dzestru laiku.

Tas norāda uz to, ka jūnijs būs ar mainīgiem laika apstākļiem, kad vēsākām dienām sekos siltas un dažbrīd arī karstas dienas. Tādās reizēs laikā līdz Vītum (15. jūnijs) iespējamas arī salnas, bet rudzu ziedā, kas šogad varētu būt mēneša vidū, vairāk nokrišņu, vējains un mēreni silts laiks, raksta laika zīmju vērotājs.

Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Jūnija pirmā puse rādās būt ar mainīgiem laika apstākļiem. Ja mēneša sākumā salīdzinoši vēss un dažviet iespējamas salnas, tad pēc Medarda (8. jūnijs) vasarīgi silts un dažviet arī karsts. Šajā laikā iespējami arī pērkona negaisi. Vēlāk, mēneša vidū, vēsāks, vējaināks un vairāk nokrišņu. Arī pirmsjāņu laikā un dienās ap vasaras saulgriežiem (21. jūnijs) mēreni silts, īslaicīgi nokrišņi, naktis vasarīgi vēsas. Jāņu laikā dažviet īslaicīgi nokrišņi, dienās ap plus 20, 24, bet naktīs plus 10, 15 grādu robežās. Mēneša beigās ap Pēteriem (29. jūnijs) mēreni silts, nokrišņi īslaicīgi un dažviet pērkona lietusgāzes. Kopumā Ziedu mēnesis tuvu ikgadējiem vidējiem rādījumiem.