Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

NETICAMI: Ko gan nevar atrast zem vecas mājas grīdas dēļiem

© Rihards Gorkšs//facebook.com

Kāds soctīklu lietotājs facebook.com domubiedru grupā “Māja meklē Cilvēku” dalījies ar līdz šim nedzirdētu notikumu. Remontējot pirms pusgada iegādāto lauku īpašumu, zem vecajiem koka grīdas dēļiem atrasta drānā ietīta lāde, kurā paslēpta nauda!

Vakar ķēros klāt grīdas līdzināšanai un cēlu ārā seno grīdas pildījumu (koka brusas, izkulta labība, skaidas, metāllūžņi, stikli un žurku fosīlijas). Visu dienu nostrādājos, kad piepeši zem vienas brusas uzgāju neparastu drānu. Drānā ietīta metāla lāde. Lādē iekšā celefāna maisiņš, kas ielikts citā maisiņa. Maisiņā ādas vāciņi, kuros iekšā papīrā ievīstīts naudas žūksnis.. summa nav liela, taču pats notikums ir kaut kas sirreāls, raksta facebook.com lietotājas Rihards Gorkšs.

Vēsturiskajā lādītē nav atrodama tikai nauda, tostarp redzama sena kvīts, kur minēta informācija par mājas iepriekšējo saimnieku pārdotajiem kartupeļiem.

Rihards Gorkšs//facebook.com

Bijušo saimnieku žests vien ko nozīmē... No pierakstiem, kas klāt lādītē var noprast, ka bijuši ap 11 000 Latvijas rubļiem, kuri samainīti pret latiņiem.. Klāt arī 46.gada kvīts par saimieku pārdotajiem kartupeļiem (5,5lati par centneru).

Šobrīd vecā lauku māja tiek atjaunota un remontēta, tā celta 1921. gadā.