Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Aktīvie aldari tiekas arī pēc pensionēšanās

CEĻOJUMI. AS Cēsu alus Pensionāru kluba biedri pie Sibēliusa pieminekļa Helsinkos. Interesants fakts: pašreizējo kluba biedru kopējais uzņēmumā nostrādātais darba gadu skaits, pēc aptuvenām aplēsēm, ir 518 gad © Publicitātes foto

Kādreizējos darbiniekus neaizmirst AS Cēsu alus – 2013. gada nogalē ir nodibināts Pensionāru klubs, un tajā darbojas 25 bijušie Cēsu alus darbinieki.

Pensionāru kluba valdes priekšsēdētājs, ilggadējais, nu jau kādreizējais Cēsu alus vadītājs Kārlis Tomsons stāsta, ka kluba dibināšanas misija ir veidot un uzturēt dalībnieku piederību uzņēmumam, emocionālo un sabiedrisko saikni ar uzņēmumu un ar dažādo sabiedrisko un sociālo aktivitāšu starpniecību pateikties tā dalībniekiem par ieguldījumu uzņēmuma darbā un attīstībā. Pensionāru klubā var iestāties ikviens darbinieks, kurš sasniedzis pensionēšanās vecumu un nostrādājis uzņēmumā vismaz 10 gadus.

Kluba dalībnieku vidējais vecums ir 76,4 gadi, bet vecākajai kluba biedrei Ehai Grīnvaldei ir 92 gadi.

Pensionāru kluba biedri dodas kopīgās ekskursijās, degustē jaunāko produkciju un, pateicoties Cēsu alus valdes atsaucībai, svin svētkus un dzimšanas dienas - jubilāri saņem īpašas dāvanas un pārsteigumus tā dēvētajās zibakcijās. Bijušie darbinieki tiek informēti arī par uzņēmuma pašreizējo darbību. Seniori ir bijuši jaunajā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, un Gaismas pilij nodotas 37 grāmatas no kluba biedru personiskajām bibliotēkām. Alus darīšanas uzņēmuma pensionētie darbinieki apmeklējuši alus muzeju Igaunijā un aprunājušies ar saviem kolēģiem - alus darītavas A.Le.Coq pensionāru kluba Humal senioriem. Viņi sadarbojas ar radniecīgiem senioru klubiem ne tikai Igaunijā, bet arī Somijā un plāno tikties ar aldariem no pensionāru klubiem Vācijā, Baltkrievijā un Lietuvā.

Uzņēmums un tā Pensionāru klubs lepojas, ka 2016. gadā Valsts darba inspekcijas rīkotajā konferencē Un viņi strādāja ilgi un laimīgi AS Cēsu alus saņēma labas prakses balvu darba aizsardzībā Zelta ķivere. Tas ir augstākais apbalvojums darba drošībā Latvijā, bet uzņēmuma nopelni ir novērtēti arī par to, ka bijušie darbinieki netiek aizmirsti pēc darba gaitu noslēguma. Un nu ilggadējie darbinieki pamazām raksta savus atmiņu stāstus...

***

Viedoklis

Eva Sietiņsone, AS Cēsu alus valdes priekšsēdētāja:

- Man ir liels gandarījums par to, ka Pensionāru kluba dalībnieki ir tik aktīvi, un esmu pateicīga Pensionāru kluba vadītajam Kārlim Tomsonam par entuziasmu un nerimstošo aktivitāti, vadot klubu, plānojot aktivitātes un regulāri pulcinot kluba biedrus. Mums ir svarīgi mūsu esošie darbinieki, tāpat arī bijušie darbinieki, kuri ir ieguldījuši daudzus darba gadus uzņēmuma attīstībā. Pensionāru klubs un atbalsts tā aktivitātēm ir viens veids, kā pateikties ilggadējiem uzņēmuma darbiniekiem. Rūpējoties par ilgtspējīgu darba mūžu, šogad organizējām arī īpašus pasākumus - veselīga dzīvesveida nodarbības un meistarklases - mūsu esošajiem darbiniekiem, senioriem. Mūsu mērķis ir radīt uzņēmumā tādu vidi, kur ikviens darbinieks justos labi un droši, un panākt, lai darba vide būtu motivējoša jebkuram darbiniekam neatkarīgi no vecuma.