Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Šorīt vietām -6 grādi; dienā kļūs siltāks

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Otrdienas rītā redzamība miglā dažviet Vidzemē samazinājusies līdz 300 metriem, savukārt zem skaidrām debesīm Strenču apkaimē gaiss atdzisis līdz -6 grādiem, liecina dati no uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Otrdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem, nokrišņi nav gaidāmi.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3..+8 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, dienas otrajā pusē Ventspils apkaimē tas brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā uzspīdēs saule, kas gaisu sasildīs līdz +7 grādiem, un pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals un ciklona dienvidaustrumu mala. Atmosfēras spiediens 768-770 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Valsts lielākajā daļā šorīt ir mākoņainas debesis, gaisa temperatūra 0..-3 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē vietām +1 grāds. Nav ievērojamu nokrišņu.

Pūš lēns vējš, Kurzemē arī mērens dienvidu vējš.

Rīgā apmācies laiks, dienvidrietumu vējš 2-5 metri sekundē, gaisa temperatūra -1..-2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -1,2 grādiem Ainažos līdz +6,6 grādiem Zosēnos.

13.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +21..+23 grādi dažviet Francijā, Itālijā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -12 grādu Alpu kalnos un -23 grādi Krievijas ziemeļos.