Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā uzstāsies ASV lielākā latīņamerikāņu noziedzīgā grupējuma bijušais līderis

© Publicitātes foto

Latvijā ar priekšlasījumu uzstāsies bijušais ASV lielākā latīņamerikāņu noziedzīgā grupējuma līderis, tagad starptautiski atzīts pārmaiņu vadības eksperts Antonio Fernandess, informē starptautiskās konferences „Stratēģiskā domāšana. Radoši valstij un biznesam” organizatori.

Fernandess, reiz dēvēts arī par “King Tone”, ir spilgta un neparasta personība, kas spēja motivēt pārmaiņām un pārveidoja savu 7000 cilvēku lielo bandu par aktīvu un organizētu sociālo kustību ar milzīgu spēku vietējā komūnā. Tīņu gados viņš ir bijis atkarīgs no kreka, par narkotiku izplatīšanu notiesāts uz 15 gadiem, bet pēc iznākšanas no cietuma sācis pārveidot savu un apkārtējo cilvēku dzīvi.

“Latin Kings” ir viena no vispazīstamākajām narkotiku bandām ASV, Ņujorkā tās nodaļu 1986.gadā, esot cietumā, izveidoja Luiss Felipe. 90.gadu otrajā pusē Felipe nodeva vadību Fernandesam, jo šim “leitnantam” tuvākajā laikā nedraudēja cietums.

Izrādījās, Bruklinā dzimušais Antonio Fernandess spēja pārliecināt lielu daļu no Ņujorkas “Latin Kings” atzara (Almighty Latin King nation) pievienoties kustībai un cīnīties par sociālo taisnīgumu kopienas labā.

Banda formāli atteicās no vardarbības savā rīcībā uzsverot izglītības un sociālās iesaistes nozīmi. “Es lūdzu “kingiem” pārtraukt nogalināt vienam otru. Ja lūdzu narkotiku tirgoņiem pārtraukt tirgoties, tad man viņi ir jānodrošina ar darbu, kas ļauj iztikt,” 1997.gadā Fernandess atzina intervijā “The New York Times”.

Tā vietā viņi organizēja ikmēneša sanāksmes baznīcās, atbalstīja jauniešus, bet Fernandess nenoguris aicināja piepildīt sapņus par normālu dzīvi.

“Mēs mācamies no savām kļūdām. Kādu dienu mēs panāksim to, ka bodegas (vietējie krodziņi) būs brīvas no narkotikām. Mums būs pašiem sava baznīca, kuras durvis ikvienam būs atvērtas 24 stundas diennaktī. Kādu dienu mūsu pašu bērni kļūs par policistiem, tiesnešiem, cilvēkiem uzvalkos un pat pilsētu mēriem,” viņš teica.

Kaut arī policija šīm “brīnumainajām pārvērtībām” nekad īsti nav noticējusi, dēvējot Fernandesu par “gangsteri ar labu PR kampaņu”, daudziem latīņamerikāņiem Antonio darbošanās deva cerību par labāku dzīvi. Viņš ir strādājis ar ielu bandu locekļiem Vašingtonas federālajā apgabalā, Ņūarkā, Ņujorkā, Spānijā un Ekvadorā.

„Pārsteidzoša transformācija, spēcīgas līdera dotības un unikāla pieredze liek Antonio Fernandesu ierindot konferences spilgtāko lektoru vidū. Tagad bijušais narkotiku bandas līderis visā pasaulē lasa lekcijas par pārmaiņu vadību kopienu un biznesa līderiem, kurās izmanto savu dzīves stāstu, lai brīdinātu par klupšanas akmeņiem un ilustrētu iespējamu paštransformāciju un konsultētu uzņēmumu pārmaiņu vadībā,” stāsta komunikācijas eksperte un konferences „Stratēģiskā domāšana” organizatore Antra Bork-Ržečicka.

Par Fernandesu 2007.gadā uzņemta filma “Latīņamerikāņu karalis: ielu bandas vēsture”, bet 2015.gadā iznākusi grāmata “Slikti pieguļoša ekonomika” (“Misfit economy”).

Starptautiskā konference “Stratēģiskā domāšana. Radoši valstij un biznesam” notiks šā gada 3.martā Rīgā, LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā. Tā vienkopus pulcēs teju 350 uzņēmumu vadītājus, valsts institūciju viedokļu līderus un komunikācijas nozares profesionāļus ne tikai no Latvijas, bet arī no ārvalstīm.