Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Notāri palīdzēs sociāli mazaizsargātajiem

© F64

Notāru dienās 1. un 2. martā notāri bez maksas konsultēs savos birojos un publiski plaši pieejamā vietā tāpat kā iepriekšējos gados, bet šogad notāri dosies mājas vizītēs pie sociāli mazāk aizsargātiem cilvēkiem, kuri neprot vai dažādu iemeslu dēļ nespēj nokārtot juridiskus jautājumus.

Notāru mājas vizītei var pieteikt, līdz 24. februārim zvanot pa tālruni 26295899 (no pulksten 10 līdz 17). Latvijas Zvērinātu notāru padomes (LZNP) rīkotājdirektore Vija Piziča uzsver, ka pieteikumi notāru mājas vizītei 1. un 2. martā tiek izvērtēti un notāri dosies tikai pie tiem cilvēkiem, kuriem visvairāk nepieciešama, bet vismazāk pieejama juridiskā palīdzība - trūcīgiem, veciem un vientuļiem cilvēkiem, nelabvēlīgos apstākļos dzīvojošām ģimenēm, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. «Jābūt dibinātam iemeslam, lai sniegtu bezmaksas konsultāciju mājās,» viņa saka. Notāru mājas vizītei var pieteikt arī tie cilvēki, kam ir zināmi tuvinieki, paziņas vai kaimiņi, kuriem nepieciešama notāra konsultācija, bet fizisku vai finansiālu apstākļu dēļ ir ierobežotas iespējas to meklēt tuvākajā notāra birojā.

LZNP informē, ka notāri sniegs atbildes uz jautājumiem un palīdzēs sakārtot lietas gan mantojuma tiesībās, gan nekustamo īpašumu, gan citās cilvēka dzīvē svarīgās jomās, kurās, lai viss būtu korekti un droši, nepieciešamas juridiskas zināšanas un izpratne par normatīvajos aktos paredzētajām tiesībām un pienākumiem.

Notāru dienu laikā iedzīvotājus konsultēs notāru birojos visā Latvijā no pulksten 10 līdz 15, iepriekš pierakstoties (adreses pieejamas ej.uz/notaruadreses).