Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Čakša ar Dzemdību nama pārstāvjiem spriedīs par zemajām algām

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Veselības ministre Anda Čakša ar Rīgas Dzemdību nama pārstāvjiem un Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) pārrunās jautājumu saistībā ar dzemdību speciālistu zemo atalgojumu.

Tikšanās notiks plkst.15 Rātsnamā, 220.kabinetā. Pēc tikšanās amatpersonas atbildēs uz žurnālistu jautājumiem.

Čakša pagājušajā nedēļā norādīja, ka šonedēļ tikšanās nepieciešama, lai saprastu, kā Dzemdību namā sadalīti papildu piešķirtie 50 eiro par vienu dzemdību gadījumu.

Jau ziņots, ka Rīgas dzemdību nama vecmātes un dzemdību speciālisti ir pieprasījuši VM un iestādei risināt zemā atalgojuma jautājumu, pretējā gadījumā solot darbu arī pamest. Dubultot samaksu par stundas darbu prasa arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā strādājošie, savukārt Liepājas reģionālajā slimnīcā strādājošie VM ir nosūtījuši vēstuli, kurā aicina nodrošināt adekvātu darba samaksu dzemdniecības nozarē strādājošajiem, kā arī risināt problēmu ar jauno speciālistu piesaisti.

Čakša kā vienu no risinājumiem Rīgas Dzemdību nama strādājošo atalgojuma palielināšanai redz dzemdību tarifa pieauguma pārskatīšanu un lielākas daļas novirzīšanu tieši atalgojumam. Šogad tarifs ir palielināts par 50 eiro.

Pagājušajā nedēļā pēc tikšanās ar Dzemdību nama vadību, personālu un Rīgas domes pārstāvjiem Čakša žurnālistiem sacīja, ka nevar noliegt, ka veselības aprūpē atalgojums ir zems, tāpēc viņa centīsies panākt, lai nākamgad veselības aprūpē strādājošo atalgojuma palielināšanai izdotos piesaistīt papildu 150 miljonus eiro.