Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Latvieši pieprasīti tēlniecības festivālos

SAN VIGILIO. Itālijas pilsētiņā mūsu komanda – no kreisās Zigmunds Vilnis, Ilze Ieva Vilne un Edmunds Krūms – veidoja visai sarežģītu figūru. To publika novērtēja ar otro godalgu © no Zigmunda Viļņa personiskā arhīva

No Dienvidtiroles, kur notika jau 27. dolomītu sniega skulptūru festivāls, ar godalgotām vietām atgriezusies Latvijas komanda, kuras sastāvā bija pieredzējušais skulptors Zigmunds Vilnis, Ilze Ieva Vilne un Edmunds Krūms.

Konkursā visaugstāk novērtēta Mongolijas mākslinieku skulptūra Harmonija, kurā augstā profesionālā līmenī atveidotas dzīvnieku figūras. Otrā godalga vietējiem dienvidtiroliešiem par darbu Auksta, auksta sirds, kuras centrā cilvēka sirds. Savukārt trešo godalgu izcīnīja mūsējie par darbu Laimīgā skaņa, kur lielu lomu spēlēja mākslinieciskais vēstījums. «Cilvēki nāk skatīties, visi smaida un grib nofotografēties pie darba kopā ar autoriem,» par konkursa balvām klāsta Z. Vilnis. Otrajā konkursā San Vigilio latviešu darbs Vajag tik sākt, kur bija atainots behemots ar slēpēm, ieguva otro godalgu. Pirmo vietu ar darbu Spiežam ieguva Čīles mākslinieki, bet trešo mongoļi ar darbu Gaiļa gads. «Bija publikas žūrija, bet domāju, ka arī pilsētas mērijai bija sava teikšana - svarīgi, lai skulptūras būtu kvalitatīvas un stāvētu līdz aprīlim.».