Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

UNIKĀLI KADRI: Skrastiņš "dabū pa seju" filmas uzņemšanas laukumā

© facebook.com/ "Puika ar suni"

25.janvārī Jūrmalā sākās režisora Dāvja Sīmaņa jaunās filmas "Puika ar suni" uzņemšana. Ar unikāliem kadriem no filmas uzņemšanas sociālajos tīklos dalījušies filmas režisori.

"Filma "Puika ar suni" stāsta par 20.gadsimta Latvijas vēstures notikumiem, par kuriem radušās daudzas un dažādas interpretācijas, mīti, kas vēl aizvien tiek izplatīti un izmantoti politikai, neļauj "sadzīt vecām brūcēm" un raisa bailes, liek uzdot jautājumus. Ebreju iznīcināšana Rīgā ir viena no 20.gadsimta traģēdijām, kurā Latvija bija ierauta. Kolaboracionisms un pretošanās šādos vēstures pagrieziena punktos kļūst par tēmu, kas nodarbina vēsturniekus, bet šīs tēmas realizācija kinomākslā ir ne mazāk nozīmīga nācijas tālākai pastāvēšanai," uzskata filmas producents Gints Grūbe.

Filmas stāsts veidots pēc Ineses Zanderes topošās grāmatas motīviem, Žaņa Lipkes lomā - aktieris Artūrs Skrastiņš, Johanna Lipke - Ilze Blauberga, viņu dēla Ziga lomā - skolnieks Matīss Knipļuks.

Kā redzams attēlos no filmas uzņemšanas laukumu, tad aktieris Artūrs Skrastiņš filmā piedalās arī vairākās cīņas ainās, kurās viņa atveidotais tēls burtiski "dabū pa seju" no karaspēka pārstāvjiem.