Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Klimovičam nedienas ar aitām turpinās; šoreiz iejaucas PVD

© Ekrānšāviņš no video

2016.gada 13.novembrī Rīgas pašvaldības policija steidzās uz Kleistiem, kur atpakaļ aploka bija jāiedzen divas aitas. Kā vēlāk noskaidrojās, tad dzīvnieku īpašnieks ir Latvijas Islāma kultūras centra pārstāvis Roberts Klimovičs. Kā liecina informācija sociālajā tīklā facebook, tad nedienas ar aitām viņam turpinās arī šogad.

Pirms dažām dienām Klimovičs sociālajā tīklā facebook ievietojis ierakstu, kurā stāsta: "Atrodamies ar meitu slimnīcā, jo vakar zemo trombocītu dēļ sākās asiņošana, un nācās atskriet. Steidzami.. Trombocītus ielejām, un stāvoklis arvien uzlabojas, bet, ne par to stāsts...Zvana nepazīstams numurs.Te no PVD,inspektore. Mēs esam saņēmuši sūdzību, par to,ka jūs turat aitiņas neatbilstošos apstākļos."

Tomēr aitu īpašnieks noliedz pārmetumus un uzsver, ka dzīvnieki tiek turēti atbilstošos apstākļos, tiek baroti un kopti, neskatoties uz to, ka pēdēja laikā tas nav viegli. Klimovičs arī informē, ka šī ir jau ceturtā reize nepilnu divu gadu laikā, kad pie viņa ierodas PVD. Kā izrādās, tad trīs reizes speciālisti pārbaudījuši aitu turēšanas apstākļus pēc tam, kad saņemtas kārtējās sūdzības. Klimovičam pa šo laiku ir sastādīti 2 protokoli un uzlikts 50 eiro naudas sods.

Viņš arī skaidro, ka sods uzlikts par to, ka nav reģistrēta konkrētā dzīvnieku novietne. Viss pārējais esot kārtībā- dzīvnieki ir kopti un pabaroti.

Klimovičs gan taisnojas un norāda: "Bet novietni reģistrēt patiesi mēģināju, caur web, jo tāda iespēja, šajā vairāku simtu tūkstošu "vērtajā" webresursā it kā ir, bet nedarbojas.Jādodas uz Lauksaimniecības Datu centru pašam personīgi, bet man tam pēdejā pusgada laikā nav bijis laika, jo 3 nedēļas mēnesī, faktiski pavadu slimnīcā ar meitu.Tomēr PVD nodarbojas ar sviestu par visu mūsu naudu, un, nu pastāstīšu par to reizi, kad atbrauca 2 mašīnās 3 cilvēki, ne pēc sūdzības, bet nezinu kā rīkojuma. Tika ķertas un pārbaudītas uz encefalīta esamību manas, nu jau bijušās kazas.Pietiktu ar vienu zvanu LLU, Vīrusoloģijas nodaļu, lai uzzinātu, ka nekad neviens šāds gadījums, kad kazas ir bijušas ērču encefalīta pārnēsātājas nav konstatēts, kā arī elementāru loģiku. Ja kazas parnēsātu ērču, un nevis kazu encefalītu, pie mūsu ērču daudzuma, visi kazkopji sen būtu ar šo slimību apkrituši."

"Kad jautāju, vai sūdzētājam ir atbildība par nekorektu un melīgu sūdzību , saņemu atbildi, ka nē. Tas nozīmē, ka jebkurš var nesodīti terorizēt ar PVD jebkuru, kam mājas ir kaut viens dzīvnieks, un jums nemaz nav jābūt islāmticīgajam, lai kādam ne visai patiktu. Bet PVD dzīvo labi un darbs kaulus nelauž, spriežot pēc auto, ar kuriem tie pārvietojas un inspektoru apaļajiem vaigiem," uzsver Klimovičs.

VIDEO: Kā tika ķertas izbēgušās aitas