Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Čakša piedalīsies OECD veselības ministru sanāksmē

© Lauris Aizupietis/ f64 photo agency

No šodienas līdz 18.janvārim veselības ministre Anda Čakša Parīzē piedalīsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) veselības ministru sanāksmē un politiskajā forumā.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā, darba vizītes laikā veselības ministre piedalīsies vairākās OECD sesijās, kuru laikā tiks diskutēts par uz pacientiem orientētas veselības aprūpes mērķu sasniegšanu, veselības aprūpi pacientiem ar kompleksām vajadzībām, veselības sistēmas finanšu līdzekļu pārvaldību. Čakša piedalīsies arī OECD dalībvalstu veselības ministru diskusijā.

“Šī sesija Latvijai ir ļoti būtiska, jo visā Eiropā ir aktuāls jautājums par to, kā organizēt veselības aprūpi tā, lai tā būtu izmaksu efektīva un vienlaikus uz pacientu orientēta. Ne vienmēr šos jautājumus ir jārisina ar papildus finanšu piesaisti, bet gan ar vides sakārtošanu un uzraudzību,” norāda Čakša.

Vizītes laikā ministrei arī plānota tikšanās ar OECD Nodarbinātības un sociālo lietu direktoru Stefanu Skarpetu un OECD Veselības nodaļas vadītāju Frančesku Kolombo, kā arī tikšanās ar Lietuvas veselības ministru Aurēliju Verīgu.