Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Vakar uz slidenām ietvēm traumas guvuši deviņi cilvēki

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Vakar uz slidenām ielām un ietvēm traumas guvuši deviņi cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Lielākoties traumas gūtas Rīgā, bet viens šāds negadījums noticis Vidzemē. Uz slidenajām ielām pārsvarā nepaveicies vecāka gadagājuma cilvēkiem - viņiem konstatēti potīšu vai kāju lūzumi, kā arī roku traumas.

Vienā gadījumā, paslīdot uz kāpnēm pie mājas, kritusi māte ar astoņus mēnešus vecu bērnu uz rokām. Abi divi guvuši traumas un nogādāti slimnīcā.

Tāpat trīs cilvēki nogādāti slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu. Zemgalē šorīt sniegā atrasts nezināms, aptuveni 50-55 gadus vecs vīrietis. Viņam konstatēta ļoti smaga ķermeņa atdzišana un galvas trauma. Smagā kritiskā stāvoklī cietušais nogādāts slimnīcā.

Savukārt Rīgā kādu 87 gadus vecu sievieti paziņa atradusi nokritušu uz grīdas nekurinātā mājā. Sieviete aptuveni dienu nogulējusi bezpalīdzīgā stāvoklī. Viņa ir nogādāta slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu un vispārēju stāvokļa pasliktināšanos.

Rīgā kādam 34 gadus vecam vīrietim konstatēti ķermeņa apsaldējumi. Viņš ar pēdas un pēdu pirkstu apsaldējumiem nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi saņēmuši 1154 izsaukumus, no kuriem 204 bijuši saistīti ar traumām.