Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas Loto": "SuperBingo" izlozē manipulācijas nenotika; tā bija tehniska problēma

© latloto.lv

Izložu un loteriju rīkotāja VAS "Latvijas Loto" noliedz iespējamas manipulācijas vai krāpšanās ar izlozes rezultātiem televīzijas kanāla TV3 raidījumā "SuperBingo", par ko nesen sociālajos tīklos bažas pauda iedzīvotāji.

"Esam pamanījuši, ka sociālajos tīklos izplatīts video ieraksts, kurā redzamais var izraisīt auditorijā bažas. Saprotam jautājuma būtību un to, kāpēc auditorijai bažas radušās. Šajā konkrētajā izlozē rata iegriešanas brīdī bija atlīmējusies plāksnīte, un tādējādi plāksnīte uz sektora izkustējās. Taču ierakstu tajā brīdī nedrīkst pārtraukt, jo tas ir izlozes process, tāpēc spēle tika turpināta. Turklāt jāatzīmē, ka laimesta plāksnītēm ir ilustratīva nozīme un atlīmēšanās nekādi nevar ietekmēt ne rata griešanās ātrumu vai spēku, ne laimesta apjomu, ne arī laimes rata mēlīti," aģentūrai LETA sacīja "Latvijas Loto" pārstāve Aiga Roziņa.

Viņa arī uzsvēra, ka interneta vidē publicētajā izlozes video redzamais nav ierasta prakse un patlaban "SuperBingo" izlozēs tiek lietots pārveidots un uzlabots laimes rats, kuram visas laimestu plāksnes ir stingri piestiprinātas sektoriem.

Kā ziņots, sociālajos tīklos publiskots video no TV3 raidījuma "SuperBingo" izlozes, kurā kāda kundze, griežot laimes ratu, laimestā ieguva 3000 eiro naudas balvu. Informācijas ievietotāji vērš uzmanību, ka sievietes iegrieztā laimes rata darbošanās laikā 25 000 eiro "atzīme iebīdās uz iekšu un mēlīte eleganti noslīd gar maliņu, lai neaizķertos".

Vienlaikus Valsts policijā aģentūrai LETA norādīja, ka tā tikai pēc laimētājas iesnieguma veiktu pārbaudi par iespējamo krāpšanos

Policijas pārstāvis Dairis Anučins atzīmēja - ja persona uzskata, ka konkrētajā situācijā notikusi iespējama krāpšanās vai negodīga rīcība, kas attiecīgi ietekmējusi iznākumu, persona var vērsties ar iesniegumu Valsts policijā. Tādā gadījumā policija veiks pārbaudi un izvērtēs, vai konkrētajā situācijā ir pamats uzskatīt, ka veiktas kādas prettiesiskas darbības.

Kā ziņots, izložu un loteriju rīkotāja VAS "Latvijas Loto" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 14,486 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23,7% vairāk nekā 2015.gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 32,7% un bija 2,601 miljons eiro.

"Latvijas Loto" pilnībā pieder valstij, un tam vienīgajam ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas.