Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Ar ziedojumiem atbalsta dakterus klaunus

SVINĪBAS. Ik gadu dakteri klauni palīdz apmēram 2500 bērniem. Akcijas noslēguma pasākumā vakar slimnīcas bērni un apmeklētāji piedalījās teātra Šmulītis izrādē Pielipīgie vārdi, kurā skaidroja dzejnieka Raiņa radīto jaunvārdu nozīmi. Ikviens pasākuma dalībnieks varēja nobaudīt piena dzērienus un svētku torti © Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkā vakar noslēdzās ikgadējā akcija Smiekli ārstē! Tās laikā tika saziedoti 38 863 eiro.

Akciju uzsāka augusta vidū. Tās mērķis ir vērst uzmanību un aicināt sabiedrību ziedot līdzekļus dakteru klaunu projektam, kas veidots, lai uzmundrinātu, iepriecinātu un atbalstītu mazos pacientus, kuriem jāārstējas slimnīcās. Nereti - ilgstoši. Dakteru klaunu atbalsts noder arī slimo bērnu vecākiem. Uzsākot šā gada akciju, programmas Dr. Klauns vadītāja Marianna Milovska informēja, ka dakteru klaunu skaits ir palielinājies un nu gandrīz katrā Latvijas slimnīcā, kur ir bērnu nodaļa, bērniem un viņu vecākiem ir iespēja saņemt dakteru klaunu palīdzību un atbalstu.

Akcijas rīkotāji informē, ka mazumtirdzniecības tīklos Rimi akcijai tika saziedoti 27 360,39 eiro, no pārdotajiem piena dzērieniem Rasēns iegūti 9400,36 eiro, kā arī saņemti ziedojumi, izmantojot ziedojuma tālruni un biedrības kontu.