Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Zināms, kad beigsies konkurss uz KNAB priekšnieka amatu

© F64

Konkurss uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu beigsies neilgi pirms pašreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka pilnvaru beigām, aģentūra LETA uzzināja Ministru kabinetā.

Streļčenokam amata pilnvaras beigsies 17.novembrī, savukārt konkurss - dažas dienas pirms tam.

Saskaņā ar KNAB priekšnieka amata konkursa norises grafiku komisija uz pirmās kārtas pirmo sēdi sanāks 19.septembrī. Nākamā sēde plānota 28.oktobrī, savukārt 1.novembris ir termiņš, kad Ministru kabineta mājaslapā tiek publicēta informācija par pretendentiem, kurus konkursa komisija virza dalībai konkursa otrajā kārtā.

Konkursa komisija uz otrās kārtas pirmo sēdi sanāks divas dienas - 3.novembrī un 4.novembrī. Otrā sēde norisināsies 9.novembrī, bet trešā sēde - 10.novembrī. Pēc tam piecu darba dienu laikā komisijas vadītājam pēc komisijas lēmuma pieņemšanas rakstiski jāinformē pretendenti un Ministru prezidents par pieņemto lēmumu.

Konkursa norises grafiks gan ir indikatīvs un ir iespējamas arī izmaiņas, kas atkarīgas no konkursa komisijai pieejamās informācijas.

Jau ziņots, ka 17.augustā tika izsludināts konkurss uz KNAB priekšnieka amatu un pieteikumi tiek gaidīti līdz 13.septembrim.

Šobrīd vienīgais publiski zināmais cilvēks, kurš paziņojis, ka kandidēs uz KNAB priekšnieka amatu, ir pašreizējais biroja priekšnieks Streļčenoks.

Savukārt nesen no KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieka amata atbrīvotais Jurašs apsver iespēju pieteikties konkursā, lai gan cerības uz apstiprināšanu izvirzīšanas gadījumā esot niecīgas, viņš pauda aģentūrai LETA.

Streļčenoku Saeima iecēla amatā 2011.gada 17.novembrī.