Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Strenču novadā nodega kūts 400m2 platībā

© Scanpix

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29.augusta plkst. 6.30 līdz 30.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 51 izsaukumu – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 32 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 19.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Strenču novada Jērcēnu pagastu, kur dega kūts ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu mūra ēkai deg jumta konstrukcijas, kuras jau daļēji iebrukušas. Kopējā degšanas platība bija 400m2. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta bija 800 metru attālumā un uz notikuma vietu ūdens no šīs vietas bija jāpieved. Šī paaugstināta bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās 15 ugunsdzēsēji glābēji no Valmieras, Valkas, Smiltenes un Strenčiem. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.25.

Līdztekus vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, salmi, siltumizolācija, apgaismes lampa, elektrības stabs, labības rugāji, koka stumbrs, divas dārza mājas, garāža, šķūnis, neapsaimniekota ēka.