Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Gaidāma patīkama un vasarīgi silta diena

© f64/ Mārtiņš Zilgalvis

Šodien gaidāms saulains un sauss laiks, gaisam iesilstot līdz +20...+25 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu/rietumu puses vējš, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, augusts tuvojas izskaņai - kopumā šis periods aizritēs ar mainīgiem, tomēr vēl vasarīgi siltiem laika apstākļiem, atsevišķās dienās gaidāms pat karsts laiks.

Virs Latvijas no dienvidrietumiem pastiprinās anticiklona ietekme, tā saglabāsies arī atlikušajās šīs nedēļas darba dienās - tās būs saulainas, bet nakts stundās atsevišķos rajonos veidosies migla, jo vējš būs lēns, un pēc bagātīgajām lietavām mitruma zemes virsmā ir ļoti daudz. Naktis būs siltas - gaiss atdzisīs tikai līdz +12...+18 grādiem, vien naktī uz ceturtdienu valsts austrumu daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8...+11 grādiem, arī dienas kļūs aizvien siltākas, termometra stabiņam piektdien vietām jau sasniedzot pat +26...+28 grādu atzīmi.

Sestdien dienas laikā Latvijas teritoriju no ziemeļiem šķērsos tā sauktā aukstā atmosfēras fronte -atsevišķos rajonos gaidāmas pērkona lietusgāzes, un līdz ar tām karstās gaisa masas atkāpsies uz dienvidiem. Svētdien lietus varbūtība ir mazāka, bet diena būs par 3-5 grādiem vēsāka.

Nākamās nedēļas sākumā siltās gaisa masas atgriezīsies, taču līdz ar tām pāri mūsu reģionam virzīsies arī aktīvs ciklons - debesis būs mākoņainas un teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus, vietām arī pērkona negaiss. Naktis būs siltas, arī dienas laikā, uzspīdot saulei, gaisa temperatūra vēl atsevišķos rajonos paaugstināsies līdz +24...+26 grādiem. Bet otrdien Latviju atkal šķērsos aukstā atmosfēras fronte, aiz tās vējš iegriezīsies pat no ziemeļu puses, būs stiprs un brāzmains. Nedēļas vidū ciklons jau būs atkāpies uz austrumiem - atmosfēras spiedienam paaugstinoties, vējš pierims un Latvijā atkal gaidāmas dažas sausākas dienas, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +18...+23 grādu robežās.