Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Dienas svarīgāko norišu apskats

ALGA NESAMĒRĪGA: Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja algas nesamērīga kāpināšana ir absurda, uzskata tiesībsargs Juris Jansons. Tiesībsargs aģentūrai LETA norādīja, ka VID vadītāja atalgojuma piedāvājums nav adekvāts, - Jansons uzskata, ka nav pareizi vienai amatpersonai radīt speciālu risinājumu, vienu atalgojumu "izraujot no vienotās atalgojuma sistēmas".


EKONOMIKA PĀRI VISAM: Latvijai ir svarīgi veidot ekonomiskās attiecības ar citām valstīm, īpaši tuvākajām kaimiņvalstīm, piemēram, Igauniju, Lietuvu, Baltkrieviju un arī Krieviju, uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), komentējot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministru tikšanos ar Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieku Arkādiju Dvorkoviču.


GĀZES TIRGUS VAĻĀ: Pēc gāzes tirgus atvēršanas 2017.gada 3.aprīlī aptuveni 7000 AS "Latvijas Gāze" (LG) klientu būs jāizvēlas dabasgāzes tirgotājs, šodien virtuālajā konferencē informēja LG valdes locekle Zane Kotāne. Šī prasība neattieksies uz mājsaimniecībām, kuras līdz pat 2019.gada 3.aprīlim varēs saņemt dabasgāzi par regulētu cenu.


BEZDARBS SARŪK: Latvijā šogad otrajā ceturksnī bija 94 500 bezdarbnieku jeb 9,5% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā 2015.gada attiecīgajā laika periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.


VĒL MAZLIET PACIETĪBAS: Būvnieki, kas veic būvdarbus vairākās Rīgas ielās, ir apņēmības pilni pabeigt darbus, iekļaujoties noteiktajos termiņos. Tā žurnālistiem šodien teica būvniekus pārstāvošo uzņēmumu vadītāji. Ceļu būves kompānijas AS "A.C.B." valdes priekšsēdētājs Valdis Lejnieks arī atzīmēja, ka darbus iecerēts pabeigt, neskatoties uz to, ka tie sākti vēlāk, nekā būtu vajadzējis, kā arī neskatoties uz sliktajiem laikapstākļiem, kas traucē būvdarbu veikšanu.


AIZTUR PROPAGANDISTU: Igaunijas policija aizdomās par naudas piesavināšanos aizturējusi krievu tīmekļa portāla "Baltija" galveno redaktoru Aleksandru Korņilovu.


ATBRĪVOS IESLODZĪTOS: Turcija priekšlaicīgi no cietumiem atbrīvos 38 000 ieslodzīto, kuri pastrādājuši noziegumus pirms 1. jūlija, trešdien paziņoja tieslietu ministrs Bekirs Bozdā.