Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Brīvdienās vairāki ugunsgrēki plosījuši Latviju

© F64

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 23.jūlija plkst. 6.30 līdz 25.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 97 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu un 46 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Naktī no sestdienas uz svētdienu naktī plkst. 23.29 tika saņemts izsaukums uz Rūjienas novada Jeru pagastu, kur dega dzīvojamā ēka. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka vienstāvu māja deg ar atklātu liesmu 100m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Plkst. 5.30 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt plkst. 3.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novada Silmalas pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg zem viena jumta esošs šķūnis, kūts un pirts 117m2 platībā un blakus esošās dzīvojamās mājas jumts 3m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 6.51.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu plkst. 4.39 tika saņemts izsaukums uz Ventspils novada Jūrkalnes pagastu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja 100m2 platībā un tai iebrucis jumts. Plkst. 7.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi, skaidas, kūdra, niedres, šķelda, telts, koks, elektrības sadales skapis, elektriskā plīts, četras vieglās automašīnas, celtniecības vagons, kūpinātavā, gaļas žāvētava, ēkas grīda, dzīvojamās mājas pagrabs, pirts, dārza māja, istaba dzīvojamā mājā, neapsaimniekota ēka, dzīvojamās mājas palīgtelpa un jumts, dzīvojamā māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.