Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Gobziņš dzīvo teltī: mūziķis cieš spēcīgas sāpes un viņam izdedzis dzīvoklis

© TV3 ziņas

Vakar sociālajā tīklā facebook tika ievietots lūgums palīdzēt mūziķim Robertam Gobziņam, kuru nomoka smagas veselības problēmas un citas likstas.

TV3 ziņas otrdienas vakarā vēsta, ka mūziķis sava nama pagalmā uzslējis divas teltis un nojumi. Tajās glabājas mantas no Ulmaņlaika ēkas pirmā stāva dzīvokļa, kurā mitinājies mūziķis. Pagājušajā piektdienā pirms došanās pie ārsta, lai konsultētos par kājas operāciju, Roberts atstāja iedegtu sveci zem ikonas. Par laimi, durvis palika neaizlēgtas un kaimiņi pamanīja kodīgos dūmus un smaku.

Ziņu raidījumam pats mūziķis pastāstījis, ka ugunsgrēkā liesma bijusi maza, tomēr sodrēji noklājuši praktiski visu dzīvokli. Kopš piektdienas strādniekie mitekli saveduši kārtībā, bet vēl būs nepieciešamas aptuveni trīs nedēļas. Pats mūziķis šobrīd nakšņo pie draugiem, vai tur pat teltī, kas uzslieta pagalmā. Sieva un bērni ir laukos.

Mūziķim Ziemassvētkos tikusi veikta gūžas protezēšana. Jaunībā viņš aktīvi sportojis un, iespējams, tāpēc mūziķi skārušas veselības likstas, kas parasti raksturīgas sirmgalvjiem. Tagad pārvietoties palīdz kruķis, taču vēl vairāki tūkstoši eiro jāatvēl otrās gūžas operācijai. Bez veselības viņš nevar pilnvērtīgi koncertēt, kā rezultātā nav iespēja iekrāt līdzekļus nepieciešamajam remontam.

TV3 ziņas norāda, ka mūziķis iestrēdzis teju vai apburtajā lokā. Gobziņš, kurš parasti uz dzīvi raudzījies ar pozitīvismu un ironiju, šobīd ir samulsis. Nelaimes sakrājušās un teju vai piezadzies izmisums.

Mūziķis stāsta, ka sapratis, ka situācija ir nopietna, un tieši tāpēc pieņēmis lēmumu publicēt ziņu par to, ka nepieciešama palīdzība. Gobziņš ir ļoti pateicīgs un priecīgs, ka cilvēki neilgi pēc tam steiguši palīdzēt mūziķim. Šodien mūziķis ar koncertu uzstāsies Hāgenskalna komūnā.

Tikmēr sociālajos tīklos palīdzēt mūziķim aicina palīdzēt arī citas sabiedrībā zināmas personas.