Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Ints Ķuzis: Mēs dzīvojam diezgan drošā valstī

POLICIJA KĀ PIONIERI. Ints Ķuzis: «Vissliktākais, kas var notikt – ja policija kaut kam nav gatava.» © F64

Par to, kā sekmējies darbs aizvadītajos piecos gados, par noziedzības un negadījumu tendencēm, par jauniem izaicinājumiem policijas darbā Neatkarīgās intervija ar Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi.

- Esat piecus gadus strādājis par Valsts policijas priekšnieku. Ko šajā laika periodā ir izdevies paveikt, ko nav izdevies?

- 2011. gadā, kad kļuvu par Valsts policijas priekšnieku, laiks bija ļoti sarežģīts - mums tā bija krīzes kulminācija. Bija divas milzīgas problēmas - darbinieku iešana projām no darba policijā, kā arī liela iekšējā un ārējā neuzticība. Policistiem nebija skaidrs, kas būs, kā notiks, uz kurieni ejam, vai vispār policija būs. Ar šiem jautājumiem sāku.

Nākamajos gados projām aizejošo policistu skaits diezgan krasi samazinājās, palielinājās atnākošo skaits, ieguvām stabilitāti. Neizdevās tas, ka bija plānots uz 2015. gadu panākt, ka darbā policijā sāk iestāties vairāk cilvēku nekā aiziet. 2014. gadā tas jau iezīmējās, bet 2015. gads parādīja nelielu kritumu atkal atpakaļ. Tur, protams, pamatā ir sociālekonomiskie apstākļi.

Labi ir tas, ka ir izdevies radīt Valsts policijas attīstības koncepciju - tas ir pats galvenais stratēģiskais dokuments, kas šogad ir pieņemts Ministru kabinetā.

Ir uzlabojusies policijas reaģēšana, redzamība, pieejamība. Tomēr iznāk dzirdēt arī pārmetumus par izmeklēšanas kvalitāti - mūsu uzraugs ģenerālprokurors aizrāda, ka ne viss ir kārtībā.


Pilnu rakstu lasiet šīsdienas NRA.