Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

55% Latvijas iedzīvotāju brīvos naudas līdzekļus tērētu ceļojumiem un mājas labiekārtošanai

© F64

Vairāk nekā puse jeb 55% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka ikmēneša brīvos naudas līdzekļus labprāt tērētu ceļojumiem un izbraucieniem, bet 48% - arī mājas labiekārtošanai, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" jūnijā veiktais pētījums.

Salīdzinoši bieži iedzīvotāji norādījuši, ka ikmēneša brīvos naudas līdzekļus labprāt tērētu arī vaļaspriekam, hobijiem - tā norādījuši 35% aptaujāto, kultūras pasākumiem, izklaidei - 34%, kā arī apģērba un apavu iegādei - 26%. Salīdzinoši retāk iedzīvotāji ikmēneša brīvos naudas līdzekļus tērētu interešu izglītībai, kursiem - 18% un skaistumkopšanas pakalpojumiem - 13%.

2% iedzīvotāju savus ikmēneša brīvos naudas līdzekļus labprāt tērētu kādā citā veidā. Vēl 2% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju veikta laikā no 2016.gada 14. līdz 16.jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 857 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.