Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Spēcīgās lietavas radījušas nopietnus bojājumus Cēsīs

© Elmārs Rudzītis, F64 Photo Agency

Aizvadītās nakts spēcīgo lietavu radītais ūdens apjoms bojājis Cēsu pilsētas infrastruktūru - iekustināta siena Vaļņu ielā, Vintergravā radies izskalojums, savukārt Palasta ielā sabrucis mūris.

Kā aģentūru LETA informēja Cēsu novada domes komunikācijas speciālists Aleksandrs Abramovs, pastāvēja draudi, ka siena uz Vaļņu ielas var sagāzties. To pēc apsekošanas nolemts nobrucināt.

"Siena bija, tā sacīt, kustīga - ja lietus būtu lijis vēl stiprāk, tā varētu arī sabrukt. Šī iemesla dēļ pieņemts lēmums sienu nobrucināt un vietā tiks uzcelta jauna siena - ne tik augsta, bet visdrīzāk no šīs pašas sienas akmeņiem taps jauns mūrītis," bilda Abramovs.

Vintergravā, kas atrodas uz Gaujas ielas, ir aptuveni 2,5 līdz 3 metru plats izskalojums. Tas nav nekas pilsētai bīstams - vietā ir izskalota zeme, taču tā ir norobežota, lai kāds tajā neiekrīt. Vintergravā tiks uzrakta zeme, lai izskalojumu nolīdzinātu.

Vislielākais postījums nodarīts Palasta ielā 6, kur sabrucis mūris, kas uzgāzies automašīnai. Tas ir pašvaldības un privātīpašnieka kopīpašums, pašvaldības pienākums ir veikt mūra atjaunošanas darbus un segt radušos zaudējumus.

"Jau tagad izsludināts projekta pieteikums, projektētājs strādās, lai līdz nedēļas beigām mēs jau varētu sākt darbus un privātīpašumu sakārtotu," piebilda komunikācijas speciālists.

Iedzīvotāji aicināti uzmanīgi un ar sapratni uztvert automašīnu un gājēju kustības ierobežojumus.