Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Noslēdzas starptautiskās militārās mācības "Saber Strike"

© Latvijas armija

21.jūnijā noslēgsies starptautiskās militārās mācības "Saber Strike", kas kopš 11.jūnija norisinājās Ādažos un kurās piedalījās vairāk nekā 2200 karavīru no ASV, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Polijas, ziņo Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Daina Ozoliņa.

Lauka taktiskā vingrinājuma laikā karavīri divu starptautisko bataljonu sastāvā trenējās veikt uzbrukuma, aizkavēšanas un aizsardzības operācijas, uzlabojot sadarbību un trenējoties integrēt gaisa un sauszemes spējas. Latvijas vadītajā Kuršu bataljonā kopīgi trenējās Latvijas, Lietuvas, Polijas un ASV 2.kavalērijas pulka karavīri, kamēr Lielbritānijas vadībā Vikingu bataljonā sadarbojās Lielbritānijas armija un jūras kājnieki, ASV jūras kājnieki un Norvēģijas karavīri. Uguns atbalstu mācību laikā sniedza arī ASV jūras kājnieku tanki "Abrams" un ASV 2.kavalērijas pulka haubices, savukārt tuvā gaisa atbalstu nodrošināja lidmašīnas "A-10" , kas šogad lido uz mācībām no Gaisa spēku aviācijas bāzes Lielvārdē.

"Saber Strike" ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010.gada. Tās ir iekļautas arī NATO vadīto mācību sērijā "Allied Shield".