Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Mācības inscenēs ķīmisko vielu noplūdi

© F64

Šodien plkst.10 Rīgā, Šķirotavas apkaimē, notiks starptautiskas praktiskās mācības, kuru laikā tiks inscenēta ķīmiskas vielas noplūde no dzelzceļa cisternas.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, mācības rīko Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža (UCAK) sadarbībā ar VAS "Latvijas Dzelzceļš", Lietuvas ugunsdzēsēju skolu un Igaunijas glābšanas koledžu.

Starptautisko mācību mērķis ir ne tikai pilnveidot trīs Baltijas valstu ugunsdzēsības mācību iestāžu kadetu zināšanas darbā ar bīstamām ķīmiskām vielām, bet arī veicināt kadetu savstarpējās sadarbības spējas ar kaimiņvalstu dienestiem.

Kā uzsver VUGD, šāda veida starptautiskās mācības ir lieliska iespēja kadetiem savas teorētiskās zināšanas par ķīmisko avāriju seku likvidēšanu pielietot praksē.

UCAK jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.