Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

IZBAUDI BRĪVDIENAS: Gaiss vietām iesils līdz +28 grādiem

© F64

Maijs noslēgsies ar vasarīgi siltiem laika apstākļiem, gaidāmas pat karstas dienas, bet jūnija sākumā uz dažām dienām mūsu reģionā atkal ieplūdīs vēsāks gaiss, vēsta meteo.lv.

Pēc trim vasarīgi siltām dienām, kad teritorijas lielākajā daļā diennakts vidējā gaisa temperatūra bija augstāka par +15 grādiem, ceturtdiena bija vēsa, un gaisa temperatūra gandrīz visā Latvijā bija zem normas. Tomēr jau šodien diena atkal ir saulaina, un siltās gaisa masas pakāpeniski atgriežas.

Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā kļūs vēl siltāks, lai arī atsevišķos rajonos gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. Vēl naktī uz sestdienu un svētdienu Vidzemē termometra stabiņš noslīdēs līdz +5...+9 grādu atzīmēm, turpmākās naktīs minimālā gaisa temperatūra jau gaidāma +12...+17 grādu robežās, bet dienas laikā visā Latvijā gaiss iesils līdz +20...+25 grādiem, bet vietām pat līdz +27...+28 grādiem.

Nedaudz zemāka gaisa temperatūra gaidāma vien Kurzemē līča piekrastē, jo visā šajā periodā pūtīs austrumu puses vēji. Tuvākajās dienās tie būs lēni līdz mēreni, bet nākamajā nedēļā kļūs brāzmaināki.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā