Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

VID ģenerāldirektore noskumusi par sabiedrības negatīvo attieksmi pret dienestu

© f64

2.lapa

"Man bija svarīgi ar ministri pārrunāt ar darbinieku rotāciju saistītos jautājumus. Es arī informēju ministri par štata vietu samazināšanu, lai nodrošinātu motivējošāku atalgojumu darbiniekiem. Spiediens, kas ir publiskajā telpā, jebkuram cilvēkam radītu spriedzi un papildu pārdzīvojumus. Patlaban arī ir sarežģītāk vadīt kolektīvu, jo ne visi ir apmierināti ar maniem pieņemtajiem lēmumiem," atzina Pētersone.

Valdība Pētersoni VID ģenerāldirektores amatā apstiprināja 2013.gada 22.oktobrī. Pētersone šim amatam tika virzīta pēc toreizējā finanšu ministra Andra Vilka (V) ieteikuma.

Pētersone nodokļu jomā strādā kopš 1995.gada. Gandrīz 15 gadus viņa vadījusi VID struktūrvienības, kuru darbs saistīts ar audita un nodokļu kontroles organizēšanu, savu profesionālo karjeru veidojot no auditores līdz ģenerāldirektora vietnieces amatam. Pētersone ieguvusi profesionālo maģistra grādu ar lauksaimniecības ekonomista grāmatveža kvalifikāciju, kā arī maģistra grādu un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikāciju.

VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Pētersone par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju tika iecelta 2013.gada jūlijā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova atstāja amatu pēc pašas vēlēšanās.

LETA jau ziņoja, ka nezināma persona vai personu grupa mēģina īstenot Pētersones nomelnošanas kampaņu. Pētersone aģentūrai LETA norādīja, ka saista šo kampaņu ar cilvēkiem, kuriem VID notiekošās pārmaiņas traucē turpināt iepriekš darīto.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus. Amatos VID struktūrās paredzēts pārcelt 34 darbiniekus, bet pieci tiks pārcelti uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi.