Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

ŠOKĒJOŠI: Latvijā “dārziņa” rinda pienāk septiņus gadus vecam bērnam

© F64

Kā vēsta portāls skaties.lv, raidījuma Bez Tabu skatītāja Santa sadaļā Sūdzību dēlis ierakstījusi: “Labdien! Saņēmu vēstuli par to, ka beidzot esam it kā tikuši pie vietas Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē. Liekas jau, ka viss būtu jauki, un, labi zinot, cik garās rindās vecākiem nākas gaidīt, lai savus bērnu palaistu bērnudārzos.

Taču mums liels apjukums no šīs vēstules radies, jo bērnam septembrī jau būs 7 gadi un uzsāks 2. klasi, un bērns bērnudārzu ir pabeidzis jau pagājušā gada jūnijā.

Šonedēļ bērns pabeidz 1. klasi Rīgas skolā, un rodas jautājums, vai tiešām Rīgas dome nespēj izsekot datiem? Un kādēļ bērnam tiek piedāvāta vieta bērnudārzā 7 gadu vecumā, ja šajā vecumā bērni jau iet skolā (parasti), un vai obligātā pirmsskolas izglītība nav no 5 gadu vecuma?

Rodas neizpratne par to, kā tad šīs rindas tiek veidotas un cik reāli tās var izstāvēt, lai laikus vecāki varētu palaist savus bērnus dārziņos. Ja būs vairāk bērnu Latvijā, tad varbūt nākamie uz bērnudārzu tiks uzaicināti tikai 10 gadu vecumā? Ar cieņu Santa!” vēstīts skatītājas vēstulē.


Jāpiezīmē, ka sabiedrībā jau iepriekš vairākkārt diskutēts par ārkārtīgi garajām rindām uz valsts apmaksātajiem dārziņiem.