Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Mediķi izplata svarīgu informāciju bērnu vecākiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Tuvojoties vasaras brīvlaikam, mediķi aicina vecākus ar bērniem pārrunāt bērnu drošību aktivitāšu laikā, jo līdz ar silta laika iestāšanos bērni gūst aizvien vairāk traumu, aģentūrai LETA akcentēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Īpaši vecāki tiek mudināti ar bērniem pārrunāt rotaļu un spēļu vietas izvēli. Mediķi aicina nepieļaut, ka bērni pamestas ēkas un teritorijas izvēlas par savu spēļlaukumu. Tāpat vecākiem ar bērniem jāpārrunā drošība uz ceļa un pie ūdens.

Vītola minēja, ka pēdējās dienās pieaug bērnu traumas, kas gūtas gan braucot ar velosipēdu, gan krītot, gan arī bērni cietuši no suņu kodumiem.

Aizvadītajā diennaktī divus bērnus sakoduši suņi. Vienā gadījumā Kurzemes reģionā no sveša suņa koduma kājā cietis septiņus gadus vecs zēns, bet citā gadījumā Latgalē trīs gadus vecu zēnu rokā sakodis pašu suns. Abi zēni nogādāti slimnīcā.

Savukārt Rīgas reģionā smagas traumas guvis desmit gadus vecs zēns, kuru uz gājēju pārejas notriekusi automašīna. Zēns guvis smagas traumas, tostarp galvas, vēdera un krūškurvja traumas. Vidēji smagā stāvoklī zēns nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Vītola stāstīja, ka zēns gājēju pāreju šķērsojis kopā ar vēl kādu bērnu.

Savukārt četrus gadus vecs zēns cietis, kad viņu aizķēris velosipēds. Bērns guvis galvas smadzeņu satricinājumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ātrās palīdzības mediķi saņēmuši 1134 izsaukumus, no kuriem 199 bija saistīti ar dažāda veida traumām.