Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavniekiem iespēja bez maksas pabraukāties ar kuģīti

© facebook/ekrānšāviņš

Jelgavnieku uzmanību piesaistījis jauns peldlīdzeklis Lielupē un Driksā – šovasar pilsētniekus un viesus vizinās kuģītis “Jūrmala”, kas iepriekš pakalpojumus piedāvāja Rīgā pa Daugavu, ziņo www.jelgavasvestnesis.lv.

Izbaudīt braucienu ar “Jūrmalu” ikvienam bez maksas bija iespēja vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā 14. maijā. Lai gan laiks bija lietains, izbraukumā piedalījās ap 90 cilvēku. “Plānojam piedāvāt izbraukumus visas nedēļas dienas, bet iespējams, ka pirmdiena būs brīva - tas atkarīgs no pieprasījuma,” stāsta kuģa menedžere Natālija Boiko. Tiesa, lai kuģis, uz kura paredzētas vairāk nekā 100 vietas, dotos braucienā, jābūt vismaz desmit pieaugušajiem. “Jūrmala” pasažierus uzņem piestātnē Driksā un vizina apmēram stundu. Dienā paredzēti seši reisi: pulksten 11, 13, 15, 17, 19 un 21. Maksa par braucienu pieaugušajiem ir 7 eiro, bērniem no 10 līdz 15 gadiem - 5 eiro, bet bērniem līdz 10 gadiem - bez maksas. “Lai dažādotu piedāvājumu, drīzumā uz kuģa ierīkosim dzērienu bāru un, iespējams, piedāvāsim arī dažādus tematiskus pasākumus,” norāda N.Boiko.

Neredzēta mūsu ūdeņos ir arī "Bulta", kuras kapteine Dace Asne pērn interesentus vizināja ar “Nameisi”. “Nameisis patika tiem, kam interesē vēsture, bet meitenēm gan ne visai. “Bulta” ir dinamiskāka, raiba, priecīgi rozā, piemērota meiteņu ballītēm un ne tikai. Tā ir tik koša par godu Jelgavas iegūtajam Pirmās jauniešu galvaspilsētas titulam,” stāsta D.Asne. “Bulta” pasažierus uzņem no otrdienas līdz svētdienai Driksas piestātnē pie Studenta skulptūras, pirmais reiss ir pulksten 10, nākamie - ik pēc pusotras stundas. Maksa par stundu ilgo braucienu ir 6 eiro pieaugušajiem, bērniem līdz 12 gadiem - 3 eiro. Maksimālais vietu skaits uz klāja ir 20.

Jau zināma jelgavniekiem ir “Frīda” (9 vietas), kas pasažierus vizina nedēļas nogalēs - piektdienās no pulksten 18 līdz apmēram 23 un sestdienās un svētdienās no pulksten 12 līdz 22. “Mans piedāvājums ir ekskursija ar gidu, kurš stāsta par Jelgavas vēsturi, kā arī dažādus aizraujošus stāstus,” norāda kapteinis Artis Jansons. Kuģītis kursē no Mītavas tilta pakājes. Maksa par pusstundas braucienu ir 5 eiro pieaugušajiem, 3 eiro bērniem no 3 līdz 16 gadiem, bērniem līdz 3 gadu vecumam - bez maksas.

Tāpat var izbraukt ar kuģīti “Mītava” (50 vietas), kas piestāj Driksā pie Mītavas tilta. Maksa par stundas braucienu ir 5 eiro, bērniem no 6 līdz 12 gadiem - 2,5 eiro, bērniem līdz 6 gadu vecumam - bez maksas. Citādākas sajūtas varētu būt, izvizinoties ar motorjahtu “Carpe Diem”. Tās kapteinis Edgars Korols teic, ka pluss ir tas, ka braucot pasažieriem paveras 360 grādu panorāma. Pasažieri tiek uzņemti Pasta salas piestātnē. Motorjahta kursē katru dienu apmēram no pulksten 10 - 11 līdz vakaram, ja ir piemēroti laikapstākļi. Uz motorjahtas ir septiņas vietas un pasažieri tiek uzņemti pēc “dzīvās rindas” principa. Ir iespējams vienoties arī par konkrētu laiku. Maksa par pusstundas braucienu pieaugušajiem ir 5 eiro, bērniem no 7 līdz 14 gadiem - 3 eiro, bērniem līdz 7 gadiem - bez maksas.

Kuģīšus iespējams noīrēt arī dažādiem pasākumiem, grupu braucieniem. Par šiem un citiem jautājumiem interesenti aicināti sazināties ar kuģiem: “Jūrmala” - 29578329, “Frīda” - 29486086, “Bulta” - 22069527, “Mītava” - 29511527, 22422997, “Carpe Diem” - 26434520.

“Jelgavā šajā sezonā ir pieejams plašs piedāvājums atpūtai pie ūdens, tāpēc šovasar aicinām ceļotājus baudīt šo piedāvājumu. Jelgavas ūdeņos var doties izbraukumos ar vairākiem kuģīšiem, pašiem aktīvi atpūsties, izbraucot ar ūdensvelosipēdiem, SUP airu dēļiem, vai gūt nedaudz asākas izjūtas, lidojot ar Flyboard virs Lielupes un Driksas ūdeņiem. Pilsētas viesi var baudīt atpūtu kādā no Jelgavas pludmalēm, tāpat arī atpūtu uz ūdens piedāvā atpūtas un sporta kompleksa “Rullītis” veikparks,” uzsver Jelgavas reģionālā Tūrisma centra pārstāve Liene Strazdiņa.