Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Miljons eiro dziesmu un deju svētku atbalstam

© F64

Līdz 2020. gadam a/s Swedbank dziesmu un deju svētku kustības atbalstā ieguldīs miljonu eiro, no tā lielāko daļu XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku un XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošanai.

Tostarp atbalstīs arī noslēguma koncertu, kura režisors ir Uģis Brikmanis. Viņš preses konferencē atklāja, ka repertuārs jau ir apstiprināts un cauri koncertam skatītājus un klausītājus uzrunās balsis no septiņām paaudzēm - no pirmās dziesmusvētku paaudzes līdz paaudzei, kas tikai vēl piedzims 2023. gadā.

Swedbank īstenos arī plašu tautas tradīciju tālāknodošanas programmu Latvijas meistari digitālajā vidē un klātienē. Tās mērķis ir ieinteresēt ikvienu apgūt tradicionālās prasmes un vienlaikus palīdzēt meistariem, kas rada lietas ar latvisko dvēseli, parādīt savu nodarbošanos, rast sekotājus, sazināties un savus darbus pārdot šodienas kanālos. Iniciatīvas ietvaros radīta Facebook grupa Latvijas meistari. Tajā aicināts pievienoties ikviens Latvijas iedzīvotājs, latvieši ārvalstīs un dalīties ar sev zināmu Latvijas tradicionālo un laikmetīgo varējumu, kā arī paši meistari var ievietot informāciju par savām prasmēm. Tiks izstrādāta arī interneta platforma latvijasmeistari.lv, kur ikdienā vienkopus varēs ērti atrast informāciju par visdažādākajiem meistariem, iepazīt tradicionālo amatu prasmes.