Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Rēvalds: Premjera demisija neatrisinās veselības nozares problēmas

© F64

Valdības vadītāja Māra Kučinska (ZZS) demisija nevarēs atrisināt veselības nozares akūtās problēmas, aģentūrai LETA norādīja Veselības aprūpes un darba devēju asociācijas (VADDA) valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

Viņš uzskata, ka februārī apstiprinātās valdības vadītāja rīcība patlaban ir izsvērta, pragmatiska un atbildīga.

"Jūtam vēlmi iedziļināties, izprast un panākt risinājumu samilzušajām veselības nozares problēmām. Jāņem arī vērā, ka Kučinskis valdības vadītāja amatā ir salīdzinošo neilgu laiku, tāpēc mēs neredzam pamatojumu vēlmei destabilizēt situāciju valstī, pēkšņi pieprasot premjera demisiju," teica Rēvalds.

Viņš atgādina, ka par nozares kritisko stāvokli, finansējuma trūkumu un no tā izritošajām veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības problēmām VADDA ir brīdinājusi aizvadītajā gadā.

"Arī tobrīd nekādi valdības demisijas pieprasījumi nesekoja. Situācija pēdējo mēnešu laikā nav kardināli mainījusies. Neuzskatām, ka valdības vadītāja demisija varētu atrisināt veselības nozarei akūtās problēmas," atzīmēja VADDA valdes priekšsēdētājs.

Kā vēstīts, ņemot vērā, ka apstiprinātajā valdības rīcības plānā nav paredzēts konkrēts finansējuma pieaugums no iekšzemes kopprodukta (IKP) veselības aprūpes budžetam, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība drīzumā sasauks ārkārtas padomes sēdi, kurā lems par neuzticības izteikšanu premjerministram.

Savukārt Kučinskis norādīja, ka demisijas pieprasīšana tāpat neliegtu viņam strādāt, jo šis jautājums vēl būtu jāvērtē Saeimai. "Mani nobaidīt ar to nevarēs," viņš teica.

Vaicāts, vai nepieļauj veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) demisijas pieprasīšanu, premjers uzsvēra, ka šobrīd nav iemeslu teikt, ka kāds no valdības ministriem nebūtu gatavs strādāt.