Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Smiltenē un Madonā notiks sezonas laukstrādnieku vakanču tirgus

© f64

Šodien Smiltenē un Madonā tiek rīkotas laukstrādnieku darba biržas, kuru laikā potenciālajiem sezonas strādniekiem būs iespēja tikties ar darba devējiem - zemniekiem un lauksaimniecības uzņēmumu pārstāvjiem.

Pasākums Smiltenē notiks Gaujas ielā 1 no plkst.10 līdz 14. Savukārt Madonā birža tiek rīkota Upes ielā 3 no plkst.10 līdz 14.

Potenciālajiem sezonas strādniekiem būs iespēja klātienē dzirdēt zemnieku saimniecību un lauksaimniecības uzņēmumu pārstāvju informāciju par iespējām strādāt konkrētā saimniecībā vai uzņēmumā, dzīvošanas iespējām laukos, atalgojumu un citu svarīgu informāciju, lai sekmīgi sāktu darbu.

Lauksaimnieki varēs arī pieteikt publicēšanai vakances īpaši izveidotā NVA mājaslapas sadaļā "Darbs laukos".

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja "Lauksaimnieku apvienības" izpilddirektors Dins Cielavs, akcija "Esi nodarbināts laukos!" norisināsies visos reģionos un tās laikā potenciālie darba ņēmēji tiksies ar lauksaimniekiem.

Īpaši darbaspēks būšot vajadzīgs piensaimniecībās, kā arī dārzeņu un augļu audzētājiem, savukārt par algas apmēru vienošanās notiks individuālās sarunās.

"Šī ir lieliska iespēja abām pusēm klātienē vienoties par turpmāko sadarbību, kā arī lauzt stereotipus par darbu laukos. Protams, galvenais ir samaksa, bet tas jau ir individuāli risināms jautājums, personīgi runājot klātienē ar darba ņēmēju," sacīja Cielavs.

Pēdējā sezonas darba birža notiks 7.aprīlī Latgalē - Preiļos, Raiņa bulvārī 19, no plkst.12 līdz 15.

Vakanču tirgus rīko biedrība "Lauksaimnieku apvienība", sadarbojoties ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA), Latvijas Pašvaldības savienību un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi.

Kā ziņots, pagājušajā gadā akcija tika rīkota pirmo reizi un guva lielu popularitāti. Darbu visas sezonas laikā piedāvāja 20 saimniecības, savukārt darbiem pieteicās vairāk nekā 150 cilvēki.

Algas, ko izmaksāja darbu veicējiem, pēc nodokļu nomaksas svārstījās no 400 līdz vairāk nekā 1000 eiro mēnesī atkarībā no veicamā darba apjoma un intensitātes.

"Lauksaimnieku apvienība" un Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācija ir Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) biedri. LOSP apvieno 58 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 12 345 ražojošos lauksaimniekus.