Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Pēc iespējas ātrāk sāks izmaksāt garantētās atlīdzības "Trasta komercbankas" klientiem

© Publicitātes foto

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) meklēs iespēju sākt garantēto atlīdzību izmaksu licenci zaudējušās "Trasta komercbankas" klientiem pēc iespējas ātrāk, visticamāk, tas notiks tuvāko astoņu darba dienu laikā, informē FKTK.

Noguldījumu garantiju likums paredz, ka garantētās atlīdzības izmaksa jāsāk 20 darbdienu laikā no noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienas, tas ir, "Trasta komercbankas" gadījumā ne vēlāk kā 1.aprīlī.

Par garantētās atlīdzības izmaksas kārtību, vietu un laiku FKTK padome pieņems lēmumu un par to paziņos. Garantētajā atlīdzībā būs jāizmaksā vairāk nekā 60 miljoni eiro. FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš žurnālistus informēja, ka garantētajiem noguldījumiem varēs izmantot pašas bankas naudu un nebūs nepieciešami Noguldījumu garantiju fonda līdzekļi vai valsts budžeta nauda.

"Trasta komercbankas" klienti, kuru noguldījumus nesegs garantētā atlīdzība, savas kreditora prasības varēs pieteikt bankas likvidācijas procesa gaitā, tiklīdz likvidators sāks pieņemt šādas prasības.

"Trasta komercbanka" paziņojumā savā mājaslapā raksta, ka tuvākajā laikā banka informēs klientus un partnerus par tālākajām darbībām. Jautājumu gadījumā banka lūdz sazināties ar FKTK, "Trasta komercbankas" informācijas centru vai savu privātbaņķieri. Plašākus komentārus vai paziņojumus medijiem banka pašlaik nesniedz, jo pašlaik bankai turpinās sarunas ar FKTK, aģentūru LETA informēja bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Bikuļča.