Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Šadurskis pārliecināts par atbalstu iecerētajiem darbiem

© F64

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) pārliecināts, ka viņam izdosies gūt politisko atbalstu viņa iecerētajiem darbiem nozarē.

Kā intervijā aģentūrai LETA sacīja Šadurskis, viņa ilglaicīgā pieredze politikā palīdzēs rast pieeju citiem politiķiem, kā arī gūt atbalstu, kura trūcis līdzšinējai nozares ministrei Mārītei Seilei.

"Protams, ka man būs vieglāk meklēt kontaktu ar savu partiju un koalīcijas partijām, jo es šajā vidē esmu pietiekami ilgu laiku, pazīstu visus cilvēkus un zinu, uz ko viņi gatavi un uz ko nav," norādīja ministrs.

Viņš uzsvēra, ka pedagogu atalgojuma jautājumam ir jābūt visas valdības prioritātei, ko esot apliecinājis arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Tas nepieciešams, jo "to nav iespējams atrisināt vienas ministrijas sienās bez pašvaldībām, citām ministrijām un visas valdības darba kopumā", teica ministrs.

"Ministram ir jābūt politiski atbildīgam pirmkārt sabiedrības, taču arī savas partijas un visas koalīcijas priekšā," piebilda politiķis.

Kā ziņots, Saeima šodien apstiprināja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķa Kučinska veidoto valdību, kurā strādās līdzšinējie trīs koalīcijas partneri - ZZS, "Vienotība" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), taču vadošās pozīcijas no "Vienotības" ir pārņēmusi ZZS.