Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Par narkotisko vielu glabāšanu aiztur vairākas personas

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Valsts policija

Valsts policija informē, ka par narkotisku vielu glabāšanu un lietošanu aizturētas vairākas personas.

Vakar, 31. janvārī policisti par narkotiku glabāšanu un lietošanu aizturēja četras personas.

Ap pulksten 20.00 Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki Rīgā, Gogoļa ielā pamanīja divas neadekvātas personas. Pārmeklējot 1987. gadā dzimušo vīrieti un 1982. gadā dzimušo sievieti, pie abiem tika atrasti maisiņi un vīstoklīši ar metamfetamīnu un heroīnu, kopā – aptuveni četri grami narkotiku. Abi likumpārkāpēji tika aizturēti un nogādāti Rīgas reģiona Latgales iecirknī. Gan aizturētais vīrietis, gan sieviete jau iepriekš sodīti, tostarp par narkotiku glabāšanu.

Savukārt Rīgas reģiona Brasas iecirkņa policisti vakar vakarā saņēma izsaukumu uz kādu kafejnīcu Brīvības ielā, kur divas personas atradās narkotisko vielu reibumā. Uz notikumu izbraukušie likumsargi aizturēja 1989. un 1987. gadā dzimušus vīriešus un nogādāja Rīgas Teikas iecirknī.

Policisti pie 1989. gadā dzimušā vīrieša atrada un atsavināja vienu vīstokli ar baltu pulverveida vielu, kas, visticamāk, ir amfetamīns, taču precīzi tas tiks noteikts ekspertīzē. Aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un dalību nelegālā narkotisko vielu apritē.

Pret Brīvības ielā aizturēto 1987. gadā dzimušo vīrieti uzsākta administratīvā lietvedība par narkotisko vielu lietošanu. Savukārt pārējos vakar konstatētajos gadījumos uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu. Par šādu likumpārkāpumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.