Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Kolēģi, mūziķi, draugi atvadās no Pita Andersona

No Gundara Rača arhīva © facebook

Šodien tapis zināms, ka mūžībā aizgājis populārais latviešu mūziķis Pits Andersons, kuram tā arī neizdevās uzveikt vēzi.

Pēc skumjās vēsts uzzināšanas, sociālajos tīklos parādījās daudzu laikabiedru, kolēģu un draugu atziņas un atvadu vārdi slavenajam mūziķim.

Guntars Račs: Skumstu kopā ar Annu un visiem piederīgajiem Pitu Andersonu zaudējot. Nekad agrāk nav bijis, un laikam arī nekad vairs nebūs, lielelāka un nozīmīgāka cilvēka, kurš būtu tik daudz ieguldījis rokenrola attīstībā Latvijā. Bija tas gods Tevi pazīt un kopā dažas lietas arī izdarīt. Ar Dievu, Pit..... Foto: 2004.gads albuma "Sentimental" prezentācijas pasākumā Casino Olympic kopā ar Pitu un Annu. Šo albumu, starp citu, Pits ir veltījis tieši viņai....

Artis Volfs: Melns janvāris. RIP Pits Andersons

Klass Vavere: Beidziet, Pits nebija latviešu rokenrola (?) daļa. Viņš bija daļa no mums, daļa no mūsu vecāku jaunības, daļa no 1960./70./80. gadu Rīgas, Imantas, Tallinas. No ticības un pārliecības, kam ne visi ir ļāvušies, bet ko visi ir apskauduši. Pits ir daļa no pasaules, kādas vairs nav un nebūs. Un nav svarīgi, vai pasaule, vai mūsu vecāki par to zināja. To zinām mēs. Ja kāds nezina – cerams, TV atkārtos brīnišķīgos un ļoti gaišos raidījumus, kas tika sataisīti uz viņa neseno jubileju. Cik labi, ka tādi ir. Bildes (1979) no Māras Brašmanes grāmatas Manas jaunības pilsēta. Ar visdziļāko atvainošanos un pateicību autorei.

 Andris Damburs: Pirms 25 gadiem gadījās nofilmēt. Šodien lai rokenrols pavada mūžībā. Atā, Pit!
Juris Millers: Pāršķirstot senos fotoalbumus, atradu bildes no 1994. gada koncerta - pirmā, ko savulaik producēju, ar Pita Andersona līdzdalību. Vieglas smiltis!