Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Policijai izdodas aizturēt divus laupītājus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts policija sociālajā tīklā facebook informē, ka patruļekipāža uz ielas pamanījusi kautiņu un aizturējusi divus laupītājus.

Pagājušo piektdien ap pulksten 21:00 patruļpolicijas ekipāža Vienības gatvē pamanīja trīs jauniešus, kuru starpā izcēlies kautiņš. Policisti devās pie jauniešiem un to pārtrauca.

Notikuma vietā tika noskaidrots, ka 1993., 1990. un 1997. gadā dzimušie jaunieši iepriekš Vecrīgā kopā lietojuši alkoholiskos dzērienus, bet tad devušies uz Pārdaugavu. Pa ceļam viņu starpā izcēlies konflikts, kas, viņiem izkāpjot no sabiedriskā transporta, izvērties kautiņā. Tā laikā 1990. un 1997. gadā dzimušie jaunieši situši un nolēmuši aplaupīt cietušo – 1993. gadā dzimušo jaunieti. Ļaundari viņam nolaupījuši mobilo telefonu.

Policisti aizturēja 1997. un 1990. gadā dzimušos jauniešus un nogādāja Rīgas Zemgales iecirknī. Vecākais no aizturētajiem jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu un zādzībām. Cietušais atguva nolaupīto mobilo telefonu, bet pret aizturētajiem ir uzsākts kriminālprocess par laupīšanu grupā.

Par šādu noziegumu likumā ir paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.