Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

"AirDog" prezentēs pirmos klientiem nosūtītos lidaparātus

© F64

Šodien notiks bezpilota lidaparātu "AirDog" prezentācijas pasākums, aģentūru LETA informē "AirDog" pārstāvji.

Kā vēsta organizatori, pasākuma laikā "AirDog" komanda stāstīs par to, kāds ir "AirDog" ražošanas cikls, kā veicies ar pirmo partiju ražošanu un izsūtīšanu, kādas ir pirmās atsauksmes no klientiem, kā arī kādi ir uzņēmuma lielākie izaicinājumi un nākotnes plāni.

Prezentācijas pasākums sāksies plkst.12 Rīgas Veikparkā, Lucavsalā.

Kā ziņots, šī gada sākumā ''AirDog'', kas autonomi seko sportistam un filmē to ar ''GoPro'' sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē "CES 2015" tika atzīts par labāko robotu un ieguva otro vietu ''Best of CES Awards 2015'' balsojumā.

Tas ļāva projektam gūt lielu atpazīstamību un investīciju piesaistes kampaņā, ko vadīja "Seraph Group", piesaistīt investīcijas divu miljonu ASV dolāru (1,80 miljonu eiro) apmērā arī no tādiem uzņēmumiem kā "IT-Farm Corporation", "Base Ventures", "FlyCap", "Imprimatur Capital", kā arī no vairākām privātpersonām.

Bezpilota lidaparātu "AirDog" izstrādājusi SIA "Helico Aerospace Industries", kas pilnībā pieder ASV reģistrētajam "Airdog Inc.". Uzņēmums pērn apgrozījis 159 754 eiro, bet strādājis ar 206 613 eiro zaudējumiem.