Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Noskaidrots, kāpēc tapis klips ar "viltus" policijas auto

© Ekrānšāviņš/ youtube.com

Vakar Valsts policija sociālajā tīklā facebook informēja, ka internetā ir izplatīts video materiāls, kurā redzama it kā Valsts policijas trafaretā automašīna un divi policisti. Pārbaudot video klipā redzēto, noskaidrots, ka Ogres iecirkņa policisti 4. oktobrī bija saņēmuši informāciju par aizdomīgiem trokšņiem Ogrē.

Apsekojot apkārtni, policisti pamanīja automašīnu Volvo, kas atgādina trafarēto policijas automobili.Skaidrojot aizdomīgās automašīnas izcelsmi, policisti konstatēja, ka automašīnai, kas iebrauca kādā pagalmā Ogrē, ir uzliktas cita transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes. Tāpat policisti konstatēja, ka automašīnai nav veikta tehniskā apskate un apdrošināšana, tā nav reģistrēta CSDD un ir aprīkota ar maldinošu krāsojumu un speciālām ierīcēm – bākugunīm.

Raidījums "Degpunktā" noskaidrojis, ka klips ar it kā policijas auto tapis kāda Latvijas auto kluba vajadzībām. Ar tā palīdzību spēkrata īpašnieks plānojis popularizēt vienu no saviem darinājumiem-disko auto. 

Likumsargi šo vizināšanos ar policijas auto uztvēruši gana nopietni. Sākumā arī nav bijusi skaidrība, kam šis auto tiks izmantots. Policisti administratīvās lietvedības ietvaros evakuēja automašīnu. Savukārt automašīnas vadītājs par minētajiem pārkāpumiem tika saukts pie administratīvās atbildības. 

Automašīnas īpašnieks atzīsts savu vainu, un norāda, ka turpmāk neveidos neko tik riskantu. Policijas pārstāvis norāda, ka klipā it kā redzamā "policistu" rīcība ir zem katras kritikas.