Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Brīdina par pakalpojumu sniedzēju, kurš apkrāpj jaunās māmiņas

© "Bez tabu"

Raidījums "Bez tabu" ziņo par kādu krāpnieku, kurš vairākkārt apkrāpis jaunās māmiņas, kuras saviem mazuļiem, īpaši vasarā, vēlējušās iegādāties dažādas nepieciešamās lietas.

Raidījums saņēmis vairākas sūdzības no jaunajām māmiņām par kādu vīrieti, kurš apkrāp jaunos vecākus. Bērnu preču tirgotājs par nesniegtiem pakalpojumiem ieguvis jau vairākus simtus eiro.

Mazuļa māmiņa Sintija stāsta, ka viņa pie jaunā vīrieša mēģinājusie iegādāties smilšu kasti, taču nu jau trīs mēnešu viņa nav saņēmusi ne pasūtīto preci, ne atpakaļ saņēmusi naudu.

Līga, kura stāstam, ka vīrietis jau vairākas nedēļas nav saņēmusi pasūtīto preci informē, ka draudējusi vērsties arī pie likumsargiem. Lai gan preci sieviete pasūtījusi aprīlī, nauda par nesaņemtajiem pakalpojumiem uz viņas kontu pārskaitīta vien pagājušajā nedēļā.

Interesanti, ka vīrietis visām apkrāptajām māmiņām solījis, ka atdos naudu, bet tā arī to vēl nav izdarījis. 

Bērnu preču tirgotājs, kas apkrāpis jaunās māmiņas preču piedāvājums izplata sociālajos tīklos. Lai prece nebūtu jāpiegādā vīrietis izmanto dažādas atrunas, piemēram, ka prece nozagta.

Vīrietis sociālajā tīklā facebook raksta, ka šobrīd jau ir gatavs uz jebkādām problēmām ar likumsargiem, bet cer, ka jaunās māmiņas ģimeni neatstās bez tēva. Raidījumam "Bez tabu" ienākušas neskaitāmas preču pārdevēja un vecāku sarakstes. 

Naudu vecākiem vīrietis lūdzis pārskaitīt uz firmu "Grand Piar", kas reģistrēta Rīgā. Telpu nomnieki raidījumam pastāstījuši arī par citām šī cilvēka negodprātīgi paveiktām darbībām. Iepriekš vīrietis tirgojis mārketinga pasākumus, bet arī tad saņemot naudu par pakalpojumu pazudis. 

Žurnālistiem izdevies sazināties arī ar pašu pakalpojumu sniedzēju, kurš stāsta, ka jaunajām māmiņām visas pasūtītās preces tikšot nogādātas. 

Arī Valsts policijā informē, ka šis ir viens no populārākajiem krāpniecības veidiem. Policija aicina vienmēr pārbaudīt, vai persona ir uzticama, vai piedāvātie pakalpojumi tiešām tiek sniegti.