Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Aiztur cigarešu kontrabandistu grupējumu

© F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot operatīvo pasākumu kompleksu, 14.augustā atklāja un apturēja organizētas noziedzīgās grupas darbību. Noziedzīgais grupējums nodarbojās ar kontrabandas cigarešu ievešanu un izplatīšanu Rīgā.

Četras personas aizturētas un atzītas par aizdomās turamām, informē VID.

Noziedzīgais grupējums nodarbojās ar kontrabandas cigarešu ievešanu un izplatīšanu Rīgā. Aizturēšanas operācijas laikā Jāņavārtu ielā, Rīgā, kādā autoservisā tika konstatēts Krievijā reģistrēts kravu vilcējs ar puspiekabi, kura konstrukcijas elementos tika atrastas un izņemtas 79 780 cigarešu bez akcīzes markām - 39 800 cigarešu "Fest" un 39 980 cigarešu "Premjer".

Savukārt vienam no minētā autoservisa darbiniekiem tika izņemti 0,5024 grami psihotropās vielas MDMA (3,4-metilēndioksi-N-metilamfetamīns). Par konstatētajiem faktiem VID Muitas policijas pārvaldē tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191.panta 2.daļas.

Aizturētas un par aizdomās turētām atzītas četras personas - viens Krievijas pilsonis un trīs Latvijas iedzīvotāji. Visām aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izņemtās cigaretes drīzumā tiks nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai iznīcināšanai.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.