Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

PIETRŪKST 654 eiro, lai Mariuss spētu staigāt

© Labdaris.lv

Lai mazais Mariuss Miķelsons varētu saņemt rehabilitāciju, pietrūkst tikai apmēram viena piektā daļa no vajadzīgās summas. Zēna mamma ir ļoti priecīga par to, ka cilvēki ir izpratuši to, cik svarīgas zēnam ir speciālistu konsultācijas un programmas izstrāde. Mariusam tās būs pieejamas, ja mums izdosies nākamā mēneša laikā savākt vairāk nekā 600 eiro, raksta labdaris.lv

Pirms dažām dienām fonds Labdaris.lv saņēma rēķinu Mariusa Miķelsona rehabilitācijas programmas izveidei un speciālista konsultācijām. Ceturtdienas pēcpusdienā pietrūka vēl 654 eiro tā apmaksai.

Rehabilitācijas kurss paredzēts no 21. septembra līdz 2. oktobrim. Tā laikā ar zēnu strādās speciālistu komanda, kas ne vien palīdzēs uz vietas, bet arī novēros Mariusa uzvedību, sniegs konsultācijas viņa mammai Evai un izstrādās mājas rehabilitācijas programmu, pēc kuras viņam turpmāk būs jāstrādā.

Mariusa māmiņa ļoti priecājas par lielo sabiedrības atbalstu, ko viņa sajutusi tieši dažās pēdējās nedēļās. Eva ļoti priecājas, ka ir izdevies savākt gandrīz četras piektdaļas no zēna rehabilitācijai nepieciešamās summas. Apziņa, ka viņu atbalsta un ka līdzās esošie cilvēki ir saprotoši un iejūtīgi, dod spēku un enerģiju. Eva sūta sirsnīgus pateicības vārdus visiem, kas ir ziedojuši un palīdzējuši Mariusam!

UZZIŅAI!

Mariuss ir piecus gadus vecs zēns, kas jau no dzimšanas ir smagi slims. Pateicoties viņa mammas neatlaidībai un rūpēm, zēns prot lasīt, braukt ar trīsriteni un drīz sāks staigāt. Lai iespēja staigāt viņam nebūtu īslaicīga un viņa attīstība neapstātos, ir nepieciešamas osteopāta Dr. La Russo konsultācijas un mājas rehabilitācijas programmas izstrāde. Tas maksā 3100 eiro. Zēna mamma viena pati rūpējas par Mariusu un viņa brāļiem un tik lielu summu samaksāt nevar.

Puisīša mamma stāsta, ka Mariusam pastiprināta uzmanība bija jāpievērš jau pirms dzimšanas – otrajā ultrasonogrāfijas izmeklēšanā grūtniecības laikā viņam atklāja hidrocefāliju, kam sekoja neskaitāmas pārbaudes. Daudzas no pārbaudēm Mariusam veica vēlreiz tūlīt pēc dzimšanas. Tad arī noteica diagnozi: Dandy-Walker sindroms, Corpuss Callosom agenēzija, redzes nerva displāzija. Vēlāk viņam atklāja arī epilepsiju. „Saskarties jaunu slimību un saprast, ka manam bērnam var sākties krampji jebkurā laikā un nezinu, kā viņam palīdzēt, bija briesmīgi. Es neticēju, ka tas notiek ar mani. Nebiju gatava padoties un darīju visu, kas manos spēkos, lai dēlam palīdzētu. Neprātoju tik daudz par dēla slimību, bet gan par iespējamiem risinājumiem un veidiem, kā uzlabot viņa dzīves kvalitāti. Jau trīs gadus par mūsu dzīvi ir kļuvusi mājas neirorehabilitācijas programma. Tā ir nesusi vērā ņemamus rezultātus. Lai arī Mariuss vēl nerunā, viņš jau prot lasīt un saprot, ko viņam saka. Šovasar Mariuss iemācījās braukt ar trīsriteni un drīz varētu sākt arī patstāvīgi staigāt. Tā kā viņam ir neliela pēdas deformācija ir nepieciešamas Dr. La Russo mājas vizītes, kā arī jaunas mājas rehabilitācijas programmas izstrāde . Bez tās Mariusam nākotnē var rasties problēmas ar muguru un kājām. Es neesmu gatava apstāties ceļā uz sava dēla dzīves kvalitātes uzlabošanu. Ar dēlu strādāju katru dienu, mums ir trenažieri gan dzīvoklī, gan pagalmā, izmantoju katru iespēju, lai viņš varētu vingrot un saņemt vajadzīgo aprūpi. Diemžēl, viena es nevaru samaksāt par ārsta vizītēm un viņa darbu pie jaunās mājas rehabilitācijas programmas izstrādes. Bez jaunas programmas un speciālista konsultācijām spert pa nelielam solim pretī dēla veselībai katru dienu es vairs nevarēšu.”

Lai Mariuss varētu stabili stāvēt uz savām kājām, ir nepieciešama sabiedrības palīdzība.

Kopā mēs varam dot iespēju Mariusam neapstāties pēc pirmajiem soļiem!

Mariusam Jūs varat palīdzēt šādos veidos:

Tālruņi ziedojumiem:

90006881 (ziedojums — 1.42 EUR)

90006771 (ziedojums — 7.11 EUR).

Jūs varat palīdzēt Mariusam arī ziedojot jebkuru summu uz kādu no zemāk norādītajiem kontiem, ierakstot maksājuma mērķī: “Veselības fonds: Mariuss Miķelsons”.

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv»

Reg. Nr: 40008173130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22 LV43HABA0551037990069

-CITADELE- Swift: PARXLV22 LV79PARX0016130480002

Paypal: paypal@labdaris.lv

Webmoney:

WMR R175707680433

WME E281911870931

WMZ Z295651461411