Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Latvijā

Beidzot izdodas aizturēt viltus ubagus no Rumānijas

© "Bez tabu"

Ķekavā vakar Reģionālā pašvaldības policija aizturējusi ubagus no Rumānijas, kas izlikušies par invalīdiem. Pie jauniešiem atrasti arī, iespējams, zagti mobilie telefoni, informēja Reģionālā pašvaldības policija.

Pirms dažām dienām žurnālistu komanda nofilmēja vairākus jauniešus, kas ieradušies no Rumānijas, lai ubagotu ielās un prasītu cilvēkiem naudu, izliekoties par invalīdiem. Vakar policijas patruļas uzmanību piesaistīja tie paši jaunieši, kas šoreiz ar ubagošanu uzdarbojās Ķekavā. Trīs jaunieši un tumsnēja izskata meitene, klibodama un vienā rokā turēdama plastmasas glāzi, staigāja pa Ķekavas centru un prasīja naudu operācijai.

Ņemot vērā to, ka sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi Ķekavas novadā neatļauj nodarboties ar ubagošanu, iepriekš minētās personas tika nogādātas pašvaldības policijā, kur noskaidrojās, ka vienam no iepriekš minētās jauniešu kompānijas nav personu apliecinošu dokumentu, bet otra uzrādītie personu apliecinošie dokumenti liecināja par iespējamām viltojuma pazīmēm.

Kompānijas mantās policija atrada 13 mobilos telefonus, magnetolu un citas mantas, kas, iespējams, ir zagtas vai iegūtas citā prettiesiskā veidā.

Turpmākai izmeklēšanai un atbilstoši pārkāpuma piekritībai jaunieši nodoti Valsts policijas Baložu iecirkņa darbinieku rīcībā.